Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2023-09-29
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
215 x 150 x 26 mm
Vikt
432 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180732802
Hybelejens bok (inbunden)

Hybelejens bok

Inbunden,  Svenska, 2023-09-29
179
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
Hybelejens bok är historien om Carl Jacob Heublein, den beryktade Hybelejen, som föddes 1743 och avled 1808. En värmländsk innovatör som sägs ha flugit över Karlstad, och uppfunnit en sol, och fått kungen att häpna av en självskjutsande vagn. I denna sista bok tar han sig an det allra svåraste: att häva förgängelsen. Att återge sig själv sitt liv. Ett försök som blir en berättelse om grandiosa planer och misslyckanden.

Mycket bra tycker BTJ och ger boken ett högt betyg

"Marcus Grahn debuterade 2008 med romanen Picasso valde också Kristinehamn, en fartfyllt skriven, tragikomisk berättelse med pop- och rockmusikaliska referenser som utspelas i författarens hemstad Kristinehamn. Grahn har även under några år skrivit krönikor i Värmlands Folkblad och verkat som musikkritiker.

I Hybelejens bok har han tagit sig för att fritt, men med fakta i botten, gestalta den omtalade och mytiske Hybelejens liv. Carl Jacob Heublein (1743 1808) som han egentligen hette, var på sin tid en omtalad entreprenör och uppfinnare med säte i Karlstad. Omtalade är hans tekniska uppfinningar och att han kunde flyga. [...] Grahns porträtt av Hybelejen är inkännande och respektfullt och väjer inte för hans misslyckanden. Precis som i debutboken har Grahn ett uttrycksfullt och poetiskt språk. På köpet får vi ett levande porträtt av 1700-talets Karlstad. En stark berättelse där läsaren kan spegla sig i Hybelejens levnadshistoria."

Lektör Jonas Herrlin, BTJ-häfte nr 5, 2024
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hybelejens bok
 2. +
 3. Hjälten på Titanic : kampen, kvinnorna, sveken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjälten på Titanic : kampen, kvinnorna, sveken av Gunvor Nyman (inbunden).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marcus Grahn

 • Picasso valde också Kristinehamn

  Marcus Grahn

  Det börjar med Tom Waits ord om att sätta en ny coat of paint on this lonesome old town. Det kan syfta på Kristinehamn, utgångspunkten för tjugotreårige Marcus Grahns debutroman. Det kan också syfta på Emanuel Götstedt, Louise Born och deras äkten...