Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
87
Utgivningsdatum
2023-08-24
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
218 x 147 x 9 mm
Vikt
209 g
SAB
Hcg
ISBN
9789180733281

Vintermiraklet i Åre

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-08-24
159
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  99
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  99
Visa alla 2 format & utgåvor
Han fastnade med blicken vid ett av fotografierna, föreställande en familj framför ett hotell i byn. Det var det hotellet som fortfarande låg vid torget. På bilden stod en man, en kvinna och två flickor. Den ena flickan såg ut att vara i Rasmus ålder och den andra yngre. Han läste texten under bilden: Familjen Layher framför sitt hotell 23 december 1920.

Vad skumt, tänkte Rasmus, det var ju idag, fast för exakt 100 år sedan. Han tyckte att det var något bekant över den äldsta flickan. Bilden var svartvit, precis som alla bilder på det lilla museet. Han lutade sig närmare. Det är ju helt omöjligt, men jag är säker på att jag har sett henne förut, tänkte Rasmus.

Rasmus är motvilligt nyinflyttad i Åre. Alla hans vänner är kvar i Göteborg och här känner han ingen förutom sina föräldrar. Efter jullovet ska han börja på ny skola och allt kommer att bli annorlunda.

Men redan första dagen i Åre händer något som vänder upp och ner på allt. Var har Rasmus egentligen hamnat någonstans?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vintermiraklet i Åre
 2. +
 3. Alice i Underlandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alice i Underlandet av Lewis Carroll (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vintermiraklet i Åre. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spänning och mystik!

  Jag gillar att läsa om det där lite övernaturliga. Det blir en spänning och mystik som inte finns i "vanliga" böcker.

  "Vintermiraklet i Åre" är inget undantag, även om den främst riktar sig till 9 till 12-åringar. Boken utspelar sig både i nutid och för 100 år sedan och jag tycker att Gunilla Löf skildrar de olika tidsepokerna på ett väldigt fint sätt. Det är förhållandevis stor text i boken vilket jag tror gör den lättläst även för rätt åldersgrupp.

  Detta är absolut ett br... Läs hela recensionen

 2. Utspelar sig i Åre.
  @karinaskerinforfattare, 21 oktober 2023

  Jag har läst Vintermiraklet i Åre av Gunilla Löf, boken är utgiven av Visto förlag 2023. Det är dagen före julafton och Rasmus har precis flyttat till Åre med sina föräldrar. Medan föräldrarna packar upp så tar sig Rasmus ut på byn och ser sig omkring, på ett museum fastnar Rasmus framför ett foto som föreställer en familj. "Familjen Layher framför sitt hotell 23 december 1920" står det på fotot, som är taget på dagen för hundra år sedan, skumt tänker Rasmus. Det är något annat skumt med foto... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Gunilla Löf

 • Humles Äventyr : hitta hem

  Gunilla Löf

  Humle känner sig ensam och längtar efter vänner. Hans nyfikenhet tar honom med på ett äventyr långt hemifrån och sedan får han hjälp av nya vänner att ta sig hem igen. Myrorna lär honom att tillsammans klarar man av det mesta och Nyckelpigan vill ...