Under fåglarnas vingslag (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (2.6 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Inläsare
Mikael Rosengren
Utgivningsdatum
2023-12-17
Förlag
Visto förlag
Illustratör/Fotograf
Thais Mota Eriksson
ISBN
9789180735803

Under fåglarnas vingslag Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2023-12-17
89
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Långt innan du föddes fanns du i mina drömmar.

I denna finstämda bok får stor som liten följa med på den vindlande resa som barnlängtan kan vara när vägen till föräldraskap visat sig bli lång.

Från den första önskan om ett barn, genom förväntan och ljus, snåriga skogar, mörker och hopplöshet, till att barn och förälder äntligen får mötas.

Med detaljrika illustrationer och flerbottnad lyrik skildras en magisk värld för barn att kliva in i och kanske kan den poetiska berättelsen också bli en läkande saga för föräldrar.

BTJ ger boken ett bra betyg.

"Maria Holfve debuterar med Under fåglarnas vingslag som bilderboksförfattare och arbetar till vardags som managementkonsult och doula. Thais Mota Eriksson är frilansande illustratör. Bildberättelsen ärsprungen ur ett samarbete mellan upphovsmakarna. Båda har personliga erfarenheter av att det inte alltid ärenkelt att bli förälder, trots längtan och försök. Orden Långt innan du föddes fanns du i mina drömmar inleder en resa genom en magisk värld, via stora, drömskt stämningsfulla bilder och finstämd, lyrisk text. I denvärlden möter vi en förmänskligad måne och hennes fåglar, som tryggt ska visa vägen. Sida för sida letar vi påplatser utan att finna något. Samtidigt hittar många andra sina barn. Besvikelsens mörker och smärta gestaltas idunkla snår och vassa taggar. Sedan följer hoppfullt ljus och nytt mörker tills månens fågel ger styrka attfortsätta. Ett barn kan slutligen tas emot. I korta, poetiska texter skildras upplevelsen av att vänta och tvingasgå igenom allt vad det kan innebära att trots svårigheter bli förälder. [...]"

Lektör Tine Billing, BTJ-häfte nr 15, 2023
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »