Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Livat på Lingonvägen
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2024-01-03
Upplaga
1
Förlag
Nypon förlag
Illustratör/Fotograf
Matilda Salmén
Dimensioner
196 x 146 x 8 mm
Vikt
168 g
SAB
Hcf
ISBN
9789180770187

Sluta spela!

Kartonnage,  Svenska, 2024-01-03
149
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Igor har ett nytt spel, som han och Ester spelar. Det är roligt, och tiden går fort. Så kommer mamma och pappa in. Det är sent, säger de. Igor och Ester måste sluta spela! På natten vaknar Igor av ett ljud. Det låter som om någon spelar. Han måste gå upp och kolla!

Livat på Lingonvägen är en bokserie för de yngsta läsarna. Böckerna kan läsas av barnen själva eller tillsammans med en vuxen. De är välskrivna för att läsaren ska lockas igenom texten med bibehållen läslust och stärkt självförtroende. Matilda Salméns sprudlande illustrationer i fyrfärg ger stöd åt texten och tilltalar både barn och vuxna.

I varje bok återvänder läsarna till familjemedlemmarna som de lärt känna tidigare i böcker, vilket skapar trygghet och igenkänning. Böckerna är indelade i fyra nivåer - röd, blå, gul och grön. En långsamt ökande svårighetsgrad ger läsaren möjlighet att lyckas.

Sarah Utas, som skrivit boken är barn- och ungdomsbibliotekarie med många års erfarenhet av barnlitteratur och läsfrämjande.

Illustratören Matilda Salmén har jobbat som barnboksillustratör sedan 2006. Hon har illustrerat drygt hundra böcker och tycker att hon har världens roligaste jobb!

Sagt om Det spökar!:

Den korta berättelsen förmedlar, tillsammans med Matilda Salméns härliga bilder i färg, känslan av att vara ensam hemma och bli lite rädd. (...) Detta är en lättläst bok att få verklig läsglädje av, samtidigt som de olika svårighetsgraderna utmanar till fortsatt läsning.

Monica Knutas, BTJ

Sagt om Sura gubben!:

Den enkla lästräningstexten lyckas på ett fint sätt förmedla ett litet vardagsäventyr och samtidigt ge en bild av vänskap mellan grannar, om man bara är öppen för möjligheterna. Boken kan ge en fin läsupplevelse för nybörjaren och lockar till vidare läsning."

Agneta Warheim, BTJ-häfte nr 19/2022

Sagt om Olgas nya djur:

Det är en fantastisk matchning mellan bild och text. Matilda Salméns illustrationer ger liv åt texten och bidrar till att berätta så mycket mer än de sparsamma textraderna. Det är så viktigt att det finns böcker som förmedlar läsglädje till den som håller på att knäcka läskoden. Böcker som har hög igenkänningsfaktor, finurliga illustrationer och lagom svår text. Olgas nya djur är ett välkommet nytillskott för nybörjarläsarna! Hurra!

Solveig Lidén, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sluta spela!
  2. +
  3. Musse & Helium. Den låsta portalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Den låsta portalen av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna