Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
84
Utgivningsdatum
2024-01-11
Upplaga
1
Förlag
Nypon förlag
Illustratör/Fotograf
Mattias Andersson
Dimensioner
12 x 191 x 146 mm
Vikt
280 g
SAB
Dok,u
ISBN
9789180772839

Jag och alla andra : lätta boken om grupptryck, ansvar och avundsjuka

Kartonnage,  Svenska, 2024-01-11
219
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mary är nu 13 år och börjar på högstadiet. Det är mycket som är pinsamt och svårt, som att veta vad man vill och våga gå emot strömmen. Mamma och pappa ställer mer krav på Mary, men ibland behandlar de henne ändå som ett litet barn. De kan vara så himla jobbiga! När man går i sjuan måste man väl få bestämma lite mer över sig själv?

I den här boken berättar Liv Svirsky om känslor som skam och avund. Hon förklarar hur grupptryck fungerar och vad beslutsångest är. Läsaren får lära sig hur viktigt det är att stå upp för sig själv. En perfekt bok för alla nyblivna tonåringar. Boken är uppdelad i kapitel som inleds med en kort berättelse om Mary. Därefter kommer ett avsnitt med fakta om vad Mary upplever eller känner.

Boken kan läsas av vuxna och barn tillsammans som ett underlag för att prata om sådant som det ibland kan vara svårt att sätta ord på. Samtalen kan vara både mer allmänna och utgå ifrån hela boken. Men de kan också bli mer specifika och utgå bara från ett enskilt eller ett par kapitel i boken.

Liv Svirsky är legitimerad psykolog och psykoterapeut, handledare i kognitiv beteendeterapi och författare. Hon har lång erfarenhet av att arbeta inom barn- och ungdomspsykiatrin. Jag och allt det andra är illustrerad av Mattias Andersson.

Sagt om Jag och allt det nya:
Det viktigaste med faktaboken Jag och allt det nya är dess budskap, att alla känslor alltid är okej. (...) Tipsen är konkreta, relevanta och förankrade i den unges verklighet.
Maria Hagelbäck, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jag och alla andra : lätta boken om grupptryck, ansvar och avundsjuka
  2. +
  3. Mina känslor och jag : lätta boken om glädje, sorg och allt däremellan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mina känslor och jag : lätta boken om glädje, s... av Liv Svirsky (kartonnage).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Liv Svirsky