Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Aha, nu fattar jag!
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2024-01-11
Upplaga
1
Förlag
Nypon förlag
Illustratör/Fotograf
Helena Jansson, Per-Anders Nilsson
Dimensioner
235 x 215 x 8 mm
Vikt
314 g
SAB
Kj.451,u
ISBN
9789180773348

Franska revolutionen

Kartonnage,  Svenska, 2024-01-11
239
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  89
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  179
Visa alla 2 format & utgåvor
I slutet av 1700-talet fanns stora problem i Frankrike, samhället var orättvist. Kungafamiljen och adeln levde sina liv i lyx och hade mer rättigheter än andra, medan vanligt folk var fattiga och svalt. Till slut fick folket nog och gjorde uppror. År 1789 bröt en revolution ut som varade i tio år. I den här boken får läsaren veta mer om franska revolutionens dramatiska händelser och om de nya idéer som uppstod under den här tiden.

Aha-serien - faktaböcker kopplade till läroplanen, som även passar för anpassad skola.

Franska revolutionen varade mellan åren 1789 och 1799. I boken berättas bland annat om stormningen av Bastiljen, kvinnotåget till slottet Versailles och kungafamiljens flykt som slutade med avrättning. Läsaren får också veta mer om andra historiska revolutioner. I boken får vi också träffa Emma som var 13 år och bodde i Paris 1879. Hon berättar om dagen då 6 000 kvinnor marscherade mot slottet Versailles för att kräva att kungen skulle öppna sina matförråd.

I vår faktaserie Aha, nu fattar jag! presenteras fakta inom olika områden på ett lättläst och lättbegripligt sätt, samtidigt som man får med många olika aspekter av de olika ämnena. Innehållet i böckerna är utarbetat för att följa målen i de nya kursplanerna. Språket är bearbetat och därför enkelt att både läsa och förstå. Svåra ord förklaras i marginalen.

Böckerna kan med fördel användas till elever med kognitiva funktionsnedsättningar, till elever med läs- och skrivsvårigheter eller till elever som har ett reducerat ordförråd. Faktaserien utarbetas i nära samarbete med pedagoger inom särskolan, SvA-pedagoger samt pedagoger med erfarenhet av elever med språkstörningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Franska revolutionen
 2. +
 3. Dinosaurier och livet på jorden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dinosaurier och livet på jorden av Torsten Bengtsson (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torsten Bengtsson