Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Epa-liv (del 5)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
76
Utgivningsdatum
2024-01-25
Upplaga
1
Förlag
Nypon förlag
Dimensioner
183 x 132 x 10 mm
Vikt
144 g
SAB
Hc,u
ISBN
9789180773676

Aldrig mer epa

Kartonnage,  Svenska, 2024-01-25
209
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  99
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  149
Visa alla 2 format & utgåvor
Frans och Lisa kör en tur med Bettan, de vill vara ensamma en stund. En BMW lägger sig bakom och tutar flera gånger. Han vill köra förbi men landsvägen är för smal. Han ger dem fingret och kör om trots att sikten är dålig. En mötande Volvo tvingas av vägen och kraschar. Föraren i BMW:n smiter från platsen. Kvinnan i Volvon överlever, men Frans känner skuld och mår dåligt av det som hänt. Plötsligt vill han inte längre köra epa. Vännerna försöker hjälpa honom - olyckan var ju inte hans fel! Vad kommer polisen fram till i sin utredning? Kommer Frans att kunna köra epa igen?

Berättelser att känna igen sig i är viktiga för att skapa läslust. Och de flesta kan nog känna igen sig i hur det är att vara ny i en klass eller i ett nytt sammanhang. För Erik förändras livet radikalt när han måste flytta. Men det blir inte sämre, bara på ett annat sätt. För här finns nya vänner, och ovänner, men framför allt: helt andra intressen - motorer.

Magnus Ljunggren är en populär och prisbelönt barn- och ungdomsboksförfattare. I sin serie Epa-liv skriver han för de som lägger mycket tid och energi på sin epa. Men här finns också vänskap, förälskelse och utanförskap. Aldrig mer epa är den femte delen i tonårsserien Epa-liv av Magnus Ljunggren.

Sagt om Epa-dunk och hemligheter:
Detta är en lättläst ungdomsbok som kan locka motorintresserade ungdomar att börja läsa, men som förhoppningsvis också hittar fram till läsare som är intresserade av relationer.
Helene Ehriander, BTJ

Sagt om Repor i lacken:
Repor i lacken är en relativt lättläst bok med korta meningar, Lix 16. Det är positivt att det kommit ett antal böcker om ungdomar som har motorintresse. /.../ Förhoppningsvis kan denna bok få de ungdomar som inte är intresserade av böcker, men av motorer, att börja läsa.
Ulf Tegnander, BTJ

Sagt om Misstänkt för brott:
Fram till nu har det inte skrivits så många böcker om ungdomar som har motorintresse. Därför bör boken kunna finna en läsekrets. I en klass med många som har fordonsintresse bör boken kunna fungera bra att läsa gemensamt.
Ulf Tegnander, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Aldrig mer epa
 2. +
 3. Musse & Helium. Den låsta portalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Den låsta portalen av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Ljunggren