Utmattning hos barn och unga: Vägar från omöjliga ekvationer till läkning och hopp (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-09-14
Förlag
Books on Demand
ISBN
9789180806107

Utmattning hos barn och unga: Vägar från omöjliga ekvationer till läkning och hopp E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-09-14
99
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Nora blev ett av tusentals barn i Sverige som under flera år inte klarade att gå till skolan. Angela blev en mamma som drabbades av utmattningssyndrom för att hon fick en omöjlig ekvation att lösa. När Nora sa att hon aldrig mer tänkte gå till skolan frös Angela till is. Inom några dagar kastades familjen in i en mardröm som de fram till dess inte visste existerade. Att Nora hade drabbats av utmattning vid 12-års ålder förstod endast en klok specialpedagog. Tyvärr var det ingen som lyssnade.

Noras kämpande med sin hälsa och skolgång finns med som en röd tråd genom boken. Här ges ett barnperspektiv och insikt i hur utmattning drabbar barnen, familjerna, skolan och samhället i stort.

Författaren har fördjupat sig i ämnet via litteratur samt berättelser från 100-tals berörda barn, anhöriga och anställda inom skolan. Genom berättelserna växer en tydlig bild fram som visar att barn och vuxna ofta bemöts på vitt skilda sätt, där vi utan att tänka på det visar större respekt för vuxnas hälsa, känslor och förutsättningar.

I boken presenteras humana lösningar för att förebygga, upptäcka och läka psykisk ohälsa. Lösningar som utgår från den unges nuvarande förmågor. Målet är att dessa barn och unga ska kunna delta i sina egna liv igen.

Boken vänder sig till alla som kommer i nära kontakt med barn och unga, privat eller i yrket. Fokus läggs främst på lösningar som yrkesverksamma inom skolan samt vårdnadshavare kan ha nytta av. Boken kan också vara av intresse för anställda inom vård och socialtjänst. Som förälder hade Angela uppskattat att få det här stödet och förståelsen när Nora började må dåligt och familjen famlade i blindo.

Eva Arvidsson är legitimerad förskollärare som under drygt 25 år arbetat med barn och unga i olika verksamheter. Eva är också utbildad coach enligt ICF (International Coach Federation).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »