Tre (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (678.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Charlotta Jonsson
Utgivningsdatum
2024-04-20
Förlag
Storyside
Översättare
Sara Gordan
ISBN
9789180848336

Tre Ljudbok

(93 röster)  |   Läs 9 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2024-04-20

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Jag heter Virginie. Av Nina, Adrien och Etienne är det endast Adrien som fortfarande talar med mig. Nina föraktar mig. Vad gäller Etienne är det jag som inte vill ha med honom att göra. Trots det har dessa tre fascinerat mig sen barndomen. Jag har egentligen aldrig fäst mig vid någon annan än dem."

1996: Adrien, Etienne och Nina träffas i skolan, de är 10 år. De blir genast oskiljaktiga och ingår en pakt: en dag ska de lämna hålan de vuxit upp i och flytta till Paris, de ska alltid vara tillsammans.

2017: En bil bärgas från en sjö i deras hemby, med rester av ett lik i baksätet. Virginie, journalist med mystisk bakgrund, täcker fallet för den lokala tidningen. Gamla minnen väcks och Virginies tankar går till Nina, Adrien och Etienne och deras ovanligt starka vänskap. Vad hände med dem? Varför är de inte längre vänner? Och framför allt, vad har bilen och liket med deras trio att göra? I takt med att hon närmar sig den överraskande sanningen sätts visa relationer på prov, medan andra formas.

Valérie Perrin har en unik förmåga att med stor inlevelse och empati berätta om livet, som sällan blir som man har tänkt sig. Tre är en roman om vänskap, kärlek, skam och hopp.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Tre. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En läsupplevelse
  -, 8 juli 2024

  Minst lika bra som förra succén ¿Färskt vatten till blommorna¿. Språket och hennes unika sätt att berätta gör att man njuter av berättelsen från början till slut. Dessutom en riktigt bra inläsning som lyfter upplevelsen ännu ett snäpp.

 2. Underbar bok! Bra inläst
  -, 3 juli 2024

  Minst lika bra som "Färskt vatten till blommorna". Hoppas på fler böcker av författaren

 3. Väldigt bra
  24/7, 2 juli 2024

  Oj vilken bladvändare. Det gick inte att lägga ifrån sig boken förrän den var utläst. Lycka när man hittar en sådan berättelse.

 4. Fantastisk
  Mia, 7 juni 2024

  Superbra. Verkligen värd att läsa!!

 5. Underbar bok
  -, 4 juni 2024

  Helt uppslukande och mycket bra inläst!

 6. Fantastisk
  -, 22 maj 2024

  Helt underbar bok som man kan lyssna på om och om igen. Helt befriad från 20 raders beskrivningar av hur kall en morgon är eller hur mörk en källare är. Vi följer de tre huvudpersonerna i olika tidsepoker genom boken. Hela berättelsen flyter fram och hoppen fram och tillbaka i tiden är snudd på omärkliga. 22 timmars fantastisk uppläsning. Jag lyssnar på den en gång till.

 7. Vackert, vemodigt
  EwGw (Maury France), 21 maj 2024

  Författaren har en enastående förmåga att växla och binda samman den långa berättelsen. En kärlekssaga utöver den vanliga.

 8. Topp
  Macke, 16 maj 2024

  Mycket bra! Fyra stjärnor av fem.

 9. Underbar
  -, 9 maj 2024

  En fantastisk, underbar bok. En riktig "bladvändare", kan inte sluta lyssna på den.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Valérie Perrin