Justitia (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Justitia (del 1)
Antal sidor
464
Utgivningsdatum
2024-06-25
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Nona
Originaltitel
Justitia
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
SAB
Hc.01
ISBN
9789180861007

Justitia

Inbunden,  Svenska, 2024-06-25
219
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Öga för öga, tand för tand. Vad är priset för rättvisa?

En gängmedlem hittas bestialiskt mördad på Hisingen i Göteborg. Mördaren lämnar efter sig politiska och religiösa budskap om att skipa rättvisa och får debatten om gängvåldet och dess inverkan på samhället att eskalera.

Fallet tilldelas den luttrade och smått desillusionerade kriminalinspektören Simon Kempe och hans nya kollega Milla Becker, och spåren leder till en före detta elitsoldat som anonymt startat ett krig mot gängkriminella. Försvarsmakten lägger locket på, men när fler och fler kriminella mördas tyder allt på ett personligt motiv.

Kan Becker och Kempe hitta och stoppa hämnaren som allmänheten börjar se som en hjälte?

Morgan Jensen och Theo Gabay är manusförfattare som arbetat tillsammans i många år på tv-, film-, dokumentär- och musikvideoproduktioner. De har bland annat skrivit den engelskspråkiga thrillerserien Heritage (just nu i s.k. pre-production) tillsammans med Sherlock Holmes-författaren Mike Johnson. Morgan och Theo har även arbetat tillsammans på den övernaturliga ungdomsserien Cryptid som såldes till Viaplay och blev en stor framgång i bland annat Tyskland och Frankrike.
Visa hela texten

Fler böcker av författarna

  • Den röda manteln

    Theo Gabay, Morgan Jensen

    NORRA ISHAVET, AD 1140. Nikolas är ingen vanlig pojke, han har förmågor som anses övernaturliga. Hans tillvaro kullkastas när tempelriddare angriper hans ö för att jaga en profeterad kättare. Så inleds en strapatsrik resa som tar honom till Norges...

  • H.O.L.O.

    Theo Gabay, Ulla Gabay

    Göteborg, år 2053. Sektionschef Ellen Hennung kallas ut till Västra Frölunda en snöslaskig måndagsmorgon efter ett rapporterat självmord. Liket av en naken man påträffas i ett badkar, fastkedjad vid en cementklump. Det som först verkar vara ett ma...