Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
50
Utgivningsdatum
2023-12-28
Förlag
Idus Förlag
Dimensioner
158 x 125 x 9 mm
Vikt
123 g
SAB
Hc,u
ISBN
9789180920650

Den gula tröjan

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-12-28
150
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Anna bor på Solfridens gruppboende och hon trivs bra, men hon är ledsen för att Johan som tidigare bodde i rummet bredvid henne har flyttat. Det är ingen, inte ens Johan, som vet att Anna är kär i honom. Kommer hon någonsin få träffa honom igen?

Hon sluter sig och finner tröst i trädgården och i sin gula tröja som känns varm och mysig. Annas kompisar tror att hon är tjurig, men det är hon inte. Hon är bara olyckligt kär och vill vara i fred. Samtidigt planerar de andra på Solfriden att muntra upp Anna med en spännande utflykt.

En lättläst bok med tio korta kapitel, om kärlek och vänskap på ett gruppboende där jobbiga känslor och gemenskap står i centrum.
Den vänder sig till personer med olika funktionsvarianter och lässvårigheter. Boken avslutas med några frågor som läsaren antingen kan reflektera över själv, eller som kan diskuteras i grupp.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den gula tröjan
  2. +
  3. Alice i Underlandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alice i Underlandet av Lewis Carroll (inbunden).

Köp båda 2 för 229 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den gula tröjan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Liten och söt med ett stort budskap
    Lucy Cajliden, 27 januari 2024

    En fin liten bok som öppnar upp för samtal om våra olikheter och känslor. Lättläst bok som passar barn som kommit igång med sin läsning. Kan med fördel användas i skolklasser då boken innehåller diskussionsfrågor att diskutera.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Åsa-Caroline Salomonsson