Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2023-09-22
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Norén, Mattias (form)
Dimensioner
219 x 149 x 15 mm
Vikt
335 g
SAB
Hcg
ISBN
9789180921121

Fyrvaktarens hemlighet

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-09-22
162
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
Visa alla 2 format & utgåvor
En ö i skärgården.
En gammal fyr.
En hemlighet.

Iris kommer med sina föräldrar till Västerö. Där har de hyrt ett torp över sommaren och där finns också tvillingarna Axel och Ossian som bott hela livet på ön. De har koll på allt och alla. Nästan i alla fall.

På klipporna i nordväst reser sig Västerö fyr mot himlen, kusligt lockande. Vännerna beger sig dit för att titta närmare på den. Fyren är låst, men de upptäcker att någon har varit inne i fyrvaktarstugan intill. Vem?

Vilka är de två mystiska männen som de ser smyga omkring på ön? Vad har den gamle fyrvaktaren Birger med saken att göra? Och vem är egentligen Miranda? Sanningen finns närmare än de någonsin kunnat föreställa sig.

Fyrvaktarens hemlighet är en berättelse om hemligheter, vänskap och om att saker och ting inte alltid är vad de ser ut att vara.

Mycket bra, tycker BTJ som ger boken högt betyg.

"Fyrvaktarens hemlighet av Jeanette Palm är ett sommarmysterium med ingredienser som skumma brottslingar, begravda hemligheter och en dramatisk plats nära havet. [...] I Fyrvaktarens hemlighet har sommarlovet börjat i det lilla kustsamhället Västerö. Iris är nyinflyttad och lär känna tvillingarna Axel och Ossian. Texten är medryckande från början och vi lär känna barnen och deras starka vilja att lösa mysteriet de upptäcker vid öns igenbommade fyr. Karaktärerna väcker empati och den dramatiska kustmiljön är en väl vald skådeplats. Historien om den unga Miranda som tragiskt omkom i havet på 80-talet och kopplingarna till Västerös rikaste familj fascinerar. Berättelsens styrka är personerna, deras relationer och spänningen som är närvarande boken igenom. Författaren serverar läsaren många tankeväckande ledtrådar.[...] I stort är detta ett gediget mysterium som passar gott för9-12-åringar. När boken avrundas har vi lärt känna kompistrion väl och nyfikenhet har väckts på nya äventyr på Västerö.

Lektör Anna Eklöv Rosander, BTJ-häfte nr 23, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fyrvaktarens hemlighet
 2. +
 3. Född till hjälte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Född till hjälte av Rick Riordan (häftad).

Köp båda 2 för 351 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Fyrvaktarens hemlighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mysryslig deckare för bokslukaråldern
  Marias bokhylla, 2 februari 2024

  Iris och hennes familj har hyrt ett torp på Västerö över sommaren. Där träffar hon tvillingarna Ossian och Axel. De har bott på ön hela livet och det här sommarlovet verkar bli både spännande och roligt. Men så ramlar de tre nya vännerna över ett mysterium när de vill utforska Västerö fyr. Även om fyren är låst verkar någon ha varit i fyrvaktarstugan intill och de börjar upptäcka figurer som smyger runt på ön. Vad är det egentligen som håller på att hända? Och vem är Miranda?

  Fyrvakt... Läs hela recensionen

 2. Nagelbitare för slukaråldern!
  -, 25 november 2023

  Iris och hennes föräldrar har hyrt ett torp på Västerö över sommaren. Här träffar hon tvillingarna Axel och Ossian, som bott på ön i hela sina liv och har koll på det mesta. Sommaren ska visa sig bli betydligt mer spännande än Iris någonsin har kunnat föreställa sig när de tre vännerna beger sig ut till Västerös fyr.

  Fyren är låst, men spår där inne visar sig att någon har varit inne i fyrvaktarstugan. Vem? Vilka är de två mystiska männen som smyger omkring på ön? Och har den gamle ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jeanette Palm

 • Hösthjärta

  Jeanette Palm

  När Elmers farfar får ont i hjärtat förändras det mysiga besöket till farligt allvar. Ambulansen kommer och Elmer är både orolig och rädd. När det är dags att hälsa på farfar på sjukhuset vill Elmer plötsligt inte följa med. Han blir en fegis. Ska...

 • Kantarellkungen

  Jeanette Palm

  Elmer och farfar ska gå på guldjakt i skogen. Men utflykten blir inte riktigt vad Elmer har väntat sig. Det är väldigt lätt att gå vilse och i skogen finns läskiga djur. Vad ska han göra när farfar försvinner bland alla höga träd?