Undersåten (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
597
Utgivningsdatum
2023-06-27
Förlag
Modernista
Översättare
Gösta Gideon Molin
ISBN
9789180940290
Undersåten (e-bok)

Undersåten E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-06-27

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Heinrich Manns mästerliga roman Undersåten är en djupt gripande och samhällskritisk roman som utforskar en individs moraliska och existentiella kamp i det tyska kejsardömet under slutet av 1800-talet.
Diederich Hessling är sinnebilden av en lojal och ambitiös medborgare. Personen han projicerar utåt skiljer sig dock ofta från hans faktiska karaktär. Han predikar mod men är själv feg, uppmuntrar militaristisk anda men undviker att gå med och är utåt kristen men samtidigt själv otrogen. Genom Hesslings ögon avslöjar Mann det sociala och politiska klimatet på den tiden, där korruption, maktmissbruk och förtryck är vardagliga företeelser.
Manns träffande beskrivningar och psykologiska skildringar av Hesslings inre kamp och hans vilja att passa in i samhällets strukturer, samtidigt som han offrar sin egen moraliska kompass, är både hjärtslitande och tankeväckande.
I översättning av Gösta Gideon Molin.

HEINRICH MANN [1871-1950] var en tysk författare känd för sina politiska romaner. Han var en stark kritiker till den växande fascismen och nazismen i Tyskland vilket gjorde att hans böcker brändes under nazisternas ökända bokbål.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Heinrich Mann