Maskrosfrön och karyatider (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2024-02-28
Förlag
Modernista
Dimensioner
193 x 125 x 21 mm
Vikt
312 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180940603

Maskrosfrön och karyatider

Inbunden,  Svenska, 2024-02-28
239
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Romandebut av en av vårt lands ledande dramatiker

»Maskrosfrön och karyatider är lika mycket en sorgesång över en försvunnen plats som ett löfte om att det alltid kommer finnas en ny plats att rota sig på.« Maria Hymna Ramnehill, Göteborgs-Posten

»Kanske har jag inte läst ett mer säreget svenskt prosaverk sedan jag läste Katarina Frostensons Berättelser från dom. Det säger något om sprängkraften i Ouzounidis bok« Björn Kohlström, Bernur

En farfarsmor vandrar med sina barn från Svarta havet, några av dem dör och begravs längs med vägen. En flicka offras men återuppstår ändå gång på gång.
Maskrosfrön och karyatider utspelar sig i en skog någonstans på landsbygden, i en glänta med hagar, omgiven av skogens vilda djur, dit berättarjaget flyttar, kanske flyr.
Ett barn, som hittills varit en dröm, dyker en tidig morgon upp i stallgången, som om det alltid stått där och ryktat sin häst. Snart ger de sig ut på en resa till sitt andra land, platsen där allting började.
En roman om flyktberedskap som gått i arv genom generationerna, i en värld där gränserna mellan historia och framtid, människa och djur, tycks upplösta.

CHRISTINA OUZOUNIDIS [f. 1969] är en av vårt lands ledande dramatiker, med pjäser som upprört och hänfört såväl publik som kritik. Hon har tilldelats ett stort antal priser och finns översatt till ett flertal olika språk. Maskrosfrön och karyatider är hennes första roman.

»Efter drygt tjugo år i teaterns tjänst romandebuterar Ouzounidis med den fascinerande, poetiskt arkaiskt förtätade Maskrosfrön och karyatider.« Kristofer Flensmarck, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Maskrosfrön och karyatider
  2. +
  3. Det som är mitt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det som är mitt av José Henrique Bortoluci (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Ouzounidis