Wager : en berättelse om skeppsbrott, myteri och mord (inbunden) Spara 28%
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2024-06-28
Förlag
Modernista
Översättare
Manne Svensson
Originaltitel
The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny and Murder
Dimensioner
215 x 140 x 28 mm
Vikt
560 g
SAB
Prcddh
ISBN
9789180940641

Wager : en berättelse om skeppsbrott, myteri och mord

Inbunden,  Svenska, 2024-06-28
179 249 Du sparar 70 kr!
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ny hyllad bästsäljare av författaren till Killers of the Flower Moon

»Wager är en av de bästa böcker om verkliga händelser jag någonsin läst. Ett mästerverk.« Matthew Teague, The Guardian

Den 28 januari 1742 spolas en skranglig farkost ihopbyggd av trä och tyg upp på Brasiliens kust. Inuti den finns trettio utmärglade, närmast livlösa män med en fantastisk historia att berätta. De är överlevande från The Wager, ett brittiskt fartyg som lämnade England 1740 på hemligt uppdrag och som jagade ett spanskt skepp fyllt av rikedomar när de gick på grund vid en karg och öde ö utanför Patagoniens kust. Efter att ha varit nära svält i månader konstruerade de sin farkost och seglade därefter i över hundra dagar. De togs emot som hjältar.
Men sex månader senare dyker ytterligare en, än mer förfallen farkost upp, denna gång på Chiles kust. Denna rymmer bara tre skeppsbrutna män, med en helt annan historia att berätta. Det visar sig att Wagers besättning, medan de var skeppsbrutna, förfallit till anarki och stridande fraktioner. Ömsesidiga anklagelser leder till att man sammankallar en militärdomstol, där liv och död står på spel - och där de skyldiga riskerar att hängas.
Wager är en storslagen historia om mänskligt beteende i den mest extrema av situationer, skildrad av en av vår tids största historieberättare. I översättning av Manne Svensson.

DAVID GRANN [f. 1967] är en amerikansk bästsäljande författare och mångfaldigt prisbelönt journalist för The New Yorker. Hans Killers of the Flower Moon [2017] tog sig an ett ouppklarat mysterium och en ljusskygg del av USA:s historia. Boken har också blivit film, i regi av Martin Scorsese och med Leonardo DiCaprio i en av huvudrollerna. Den hyllade New York Times-bästsäljaren Wager är den andra av hans böcker som kommer ut på svenska, och liksom föregångaren kommer även den att bli film i ett samarbete mellan Martin Scorsese och Leonardo DiCaprio.

»Djupt fängslande. Wager är som en thriller. Den tacklar en historia med många lager, liksom frågan om imperialism, med liv och energi.« Time

»Mästerlig.« Wall Street Journal
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Wager : en berättelse om skeppsbrott, myteri och mord
  2. +
  3. Ljuset vi bär : att gå stark genom osäkra tider

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ljuset vi bär : att gå stark genom osäkra tider av Michelle Obama (inbunden).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av David Grann