En gnista i mörkret (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2024-03-11
Förlag
Modernista
Översättare
Svante Skoglund
Originaltitel
A Flicker in the Dark
SAB
Hceeq.01
ISBN
9789180941419
En gnista i mörkret (pocket)

En gnista i mörkret

Pocket,  Svenska, 2024-03-11
79
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En av årets stora thrillersensationer

»En riktigt ruskig amerikansk sydstatsthriller.« Lotta Olsson, Dagens Nyheter

»Letar du efter en snabbläst, välkomponerad thriller, då har du hittat rätt.« Malin Persson Giolito, Vi Läser

»Amerikanskan Stacy Willingham skriver nervigt och ettrigt. Det är lätt att förstå att debutthrillern En gnista i mörkret blev en omedelbar succé.« Bengt Eriksson, Borås Tidning

Chloe Davis är dotter till en seriemördare som dömdes och fängslades när hon var tolv. Offrens kroppar påträffades aldrig och de döda flickorna antas vara gömda någonstans i Louisianas våtmarker. Fallet blev ökänt och familjen slogs i spillror.
Pappans brott hemsöker henne fortfarande, men Chloe har lyckats bygga upp ett nytt liv. Hon är numera en respekterad psykolog verksam i Baton Rouge, och hon har en kärleksfull pojkvän. Men hon har inte lyckats slå sig fri - ibland blir hon paranoid och tror att det förflutna ska komma ikapp henne.
När en ung flicka - som också är en av hennes egna patienter - försvinner, blir Chloes värsta mardröm verklighet. En gnista är allt som behövs för att allt i tillvaron ska förvandlas till aska och mörker. Efter så många år trodde hon inte att fler mord skulle begås, men hon hade fel.
I översättning av Svante Skoglund.

STACY WILLINGHAM är en amerikansk författare bosatt i Charleston, South Carolina. Hennes thrillerdebut En gnista i mörkret har haft stora säljframgångar och gick rakt in på bestsellerlistorna i både New York Times och USA Today. Boken ges ut i fler än 30 länder och en TV-adaption för HBO Max är under utveckling.

»En psykologisk thriller med lika många opålitliga röster som hisnande vändningar.« Maria Näslund, Göteborgs-Posten

»En skickligt skriven thriller som i sin form påminner om mästaren Gillian Flynn.« Betyg: 4 av 5 - Jenny Kvick-Sandberg, BTJ
Visa hela texten

Fler böcker av Stacy Willingham