Kvinnan i leran (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (405.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Enzo Macleod (del 6)
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2023-10-23
Förlag
Modernista
Översättare
Åsa Brolin
ISBN
9789180941945
Kvinnan i leran (ljudbok)

Kvinnan i leran Ljudbok

(24 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2023-10-23

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ny bok i serien om Enzo Macleod

»Kvinnan i leran är en spännande thriller som gäckar läsarens nyfikenhet och avslöjar ett ondskefullt mörker i både samhällets topp- och bottenskikt.« Betyg: 4 av 5 - Teija Johanson, BTJ

»En tät och spännande thriller.« New York Journal of Books


Västra Frankrike, 1989: Tjugoåriga Lucie Martin sänks ner i en pittoresk sjö, livlös och med en plastpåse virad runt huvudet. Fjorton år senare: En värmebölja drar in över landsbygden, torkan dödar träd och buskar, och sjön förvandlas till en lergrop. I den hittar en fiskare Lucies kvarlevor.
Kriminalteknikern Enzo Macleod sitter i sin eleganta Parisvåning och går igenom den knappa bevisföringen för det sjätte - och sista - kalla fall han utmanats att lösa. Den före detta hallicken Régis Blanc framstår som den uppenbara förövaren, han sitter redan inne för att ha mördat tre sexarbetare. Men han har ett vattentätt alibi, och Enzo anar att den verkliga förklaringen är mycket mer komplicerad. Vad han inte inser är att han är på väg att försätta både sig själv och sina närmaste i livsfara.
I översättning av Åsa Brolin.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 12 miljoner exemplar världen över. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser. Kvinnan i leran är den sjätte boken i Peter Mays serie om kriminalteknikern Enzo Macleod.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kvinnan i leran. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande läsning
    -, 18 december 2023

    Oväntad upplösning med spänning hela boken igenom.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter May