Den talangfulle Mr Ripley (ljudbok) NY
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (325.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Ripley (del 1)
Inläsare
Kristofer Kamiyasu
Utgivningsdatum
2024-05-20
Förlag
Modernista
Översättare
Mårten Edlund
ISBN
9789180946018

Den talangfulle Mr Ripley Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok,  Svenska, 2024-05-20

Styckköp

159
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Första boken om Tom Ripley i efterlängtad nyutgåva

»Den största kriminalförfattaren av alla.« The Times


Tom Ripley är en ung, framgångslysten man - föräldralös från fem års ålder och uppfostrad av en elak faster - som försöker lämna sitt förflutna bakom sig. Nyligen anländ till Manhattan möter han en välbärgad industriman som anlitar honom för att hämta hem hans playboy till son, Dickie Greenleaf, från en kringdrivande tillvaro i Italien. Ripleys fascination för Dickies sorglösa livsstil stegras snart till besatthet när Dickies ambivalenta känslor för den charmiga, kreativa Marge väcker hans ursinne. Ripley påbörjar ett dödligt spel.
Den talangfulle Mr Ripley [The Talented Mr Ripley, 1955] är en oförglömlig introduktion till Patricia Highsmiths berömda karaktär: den slipade Mr Ripley, som alltid lyckas undkomma rättvisan. Romanen har flera gånger adapterats för vita duken - mest känd är filmen från 1999 med Matt Damon i rollen som Tom Ripley.
I översättning av Mårten Edlund.

PATRICIA HIGHSMITH [1921-1995] är en av den amerikanska litteraturens stora författare. Highsmith är berömd för sina psykologiska thrillers, allra främst serien om Tom Ripley. Hon har också kommit att värderas högt av litteraturhistorien för debutromanen Främlingar på ett tåg och den lesbiska kärleksromanen Carol. I april 2024 har den nya Netflix-serien Ripley premiär, baserad på böckerna om Tom Ripley.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Patricia Highsmith