Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Serie
Vertigos erotiska klassiker (del 9)
Utgivningsdatum
2015-05-15
Förlag
Vertigo Förlag
Översättare
Carl-Michael Edenborg
ISBN
9789185000661
Gamiani - eller en orgie i två nätter (e-bok)

Gamiani - eller en orgie i två nätter E-bok

E-bok (PDF),  Svenska, 2015-05-15
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Jag skall sätta eld på dig, föra dig till höjdpunkten av sinnligt liv. Du kommer att sjunka tillbaka som död, men död av njutning och extas."

Under den romantiska perioden skrevs inte mycket erotik. Det främsta undantaget är den franske romantikern Alfred de Mussets (1810-57) Gamiani från 1833, med dess unika blandning av gotisk skräckroman och erotik. Det sägs att de Musset var inspirerad av sin älskarinna Georges Sand när han skrev den erotiska klassikern.

Här möter vi den manshatande, lesbiska grevinnan Gamiani som förför den unga Fanny, varpå ynglingen Alcide blandar sig i leken. Det erotiska triangeldramat blandas med pikanta anekdoter ur aktörernas liv som inkluderar nunnor och åsnor.

Den sexuella extasen ångar från varje sida i denna klassiker. Men här regerar också ett suveränt språk som skildrar en besatthet av njutning som leder ända in i döden. Den demoniska grevinnan Gamiani hör till den erotiska litteraturens allra märkligaste och starkaste gestalter.

Enligt Baudelaire var Gamiani den enda av de Mussets böcker som var värd att läsa.

C-M Edenborg har gjort en nyöversättning som bygger på den underjordiska svenska utgåvan från 1932 och försett den med efterord och kommentarer. Boken är nummer 009 i serien "Vertigos erotiska klassiker".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna