Världslärare eller falsk profet? : en kärleksfull granskning av Martinus kosmologi (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2002-12-01
Förlag
Världsbild förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
160 g
SAB
Cnd
ISBN
9789185132751

Världslärare eller falsk profet? : en kärleksfull granskning av Martinus kosmologi

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2002-12-01
94
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Är Martinus livsverk "Tredje Testamentet" det budskap världen väntat på ett par tusen år? Jesus Kristus lovade oss enligt Johannes evangelium att "Hjälparen den Helige Ande" skulle komma och förklara för oss allt vad Kristus inte kunde förmedla, eftersom mänskligheten då, för 2000 år sedan, inte kunde förstå. Samtidigt förebådar Kristus att det i de yttersta tiderna ska komma Falska profeter som ska "förvilla" oss.

Den intellektuelle sökaren som vill nå Sanningen har anledning att fundera över vilka kriterier som bör styra sanningssökandet. Hur ska vi utveckla dessa kriterier? Vad ska styra sökandet? Hur ska vi kunna skilja Profeten från de falska profeterna? Hur ska vi undvika att låta oss bli förvillade? I denna lilla bok försöker författaren utveckla analyskriterier för detta sökande, för bedömningen av vem som skulle kunna vara denne "Hjälpare".

Den danske författaren och mystikern Martinus menar att hans samlade verk är denna utlovade "Hjälparen den Helige Ande", den andliga vetenskap som förklarar existens, livet, kärleken, lidandet och evigheten, de eviga och enligt de akademiska filosoferna, fortfarande obesvarade frågorna.

Pia Hellertz menar att Martinus är den ende som ger logiska, heltäckande och sannolika svar på dessa stora frågor. Men eftersom Martinus själv uppmanar oss att vara kritiska och att analysera och pröva hans hypoteser mot våra liv, så uppmuntrar också hon till kritisk analys och granskning av Martinus världsbild. Boken vill stimulera denna kritiska analys, men i kärlekens tecken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Världslärare eller falsk profet? : en kärleksfull granskning av Martinus kosmologi
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 333 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Världslärare eller falsk profet? : en kärleksfull granskning av Martinus kosmologi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken är en pedagogisk introduktion till Martinus...
  Pia, 24 april 2013

  Boken är en pedagogisk introduktion till Martinus kosmologi men också en kritisk granskning utifrån olika perspektiv, bland annat utifrån sektteori och genusteori. Boken beskriver olika lärors sätt att se på reinkarnationen samt beskriver karmalagens orsaker och effekter.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Pia Hellertz

 • Döden är Livets största överraskning

  Pia Hellertz

  Livet är en fantastisk läroanstalt... Livet är som en förskola för vissa av oss, en grundskola för andra, ett universitet för åter andra. Det är i den fysiska världen i en fysisk kropp som vi på grund av lidandeserfarenheter och kampen för överlev...