Livet din spegel : om mänsklig utveckling i ett reinkarnationsperspektiv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2008-11-05
Förlag
Världsbild förlag AB
Dimensioner
234 x 164 x 30 mm
Vikt
680 g
SAB
Dokb
ISBN
9789185132782

Livet din spegel : om mänsklig utveckling i ett reinkarnationsperspektiv

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2008-11-05
302
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vår mänskliga utveckling i ett sammanhang som ger mening.

En stor del av dagens psykologi utgår från föreställningen att vi bara lever en gång. Medvetandet ses enbart som en biprodukt av evolutionen. Denna materialistiska livssyn kan inte påvisa någon mening och logik i vårt individuella öde eller med mänsklighetens utveckling.

Med ett reinkarnationsperspektiv är det istället medvetandet som är evolutionens orsak och drivkraft. Varje människas liv får här mening och sammanhang. I det omedvetna ligger erfarenheter och begåvning från tidigare liv som avgör vår karaktär, våra talanger, reaktionsmönster och grad av medkänsla - ja, t.o.m. hos vilka föräldrar vi inkarnerar.

Med inspiration från Martinus (1890-1981) får vi ta del av en psykologi förankrad i ett utvecklingsperspektiv. Vi får bl.a. inblick i hur våra relationer och vår sexualitet är mitt i en omvälvande förvandling från självupptagen förälskelse inställd på ägandebegär till en alltmer altruistisk, generös människokärlek. Förståelsen av denna transformation är avgörande för vår mänskliga utveckling.
I detta perspektiv upphävs grunden för det offertänkande som så lätt binder oss i det förflutna och skapar rädsla och oro inför morgondagen. Allt i livet blir i stället värdefulla byggstenar i en läroprocess som syftar till utvecklingen av medmänsklighet och visdom. Denna optimistiska livssyn ger kraft och stöd till tankar och känslor som främjar såväl goda relationer, som psykisk och fysisk hälsa.

När vi ser vår upplevelse av livet som en spegel av vårt medvetande, våra föreställningar och vårt beteende, öppnar sig en obegränsad källa till självkännedom och mänsklig utveckling. I "Livet - din spegel" varvar Sören Grind teoretiska resonemang med egna erfarenheter, fallbeskrivningar och praktisk vägledning.

Sören Grind, född 1954, är verksam som privatpraktiserande psykolog, föreläsare och författare. Efter 30 år med verksamheten Solsökehem, kursgård och psykologmottagning, i Sunnansjö, Sverige, är Sören sedan 2015 bosatt och verksam i Klint, Nykøbing Sj., Danmark.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livet din spegel : om mänsklig utveckling i ett reinkarnationsperspektiv
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 541 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Livet din spegel : om mänsklig utveckling i ett reinkarnationsperspektiv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsvärd
  Ellen, 23 oktober 2017

  Intressant och fängslande läsning för den som är intresserad av modern psykologi, reinkarnation och Martinus filosofi. En mycket välskriven bok.

 2. Kärlek i bokform
  Ulf, 12 december 2009

  Att se livet i vitögat. I Livet din spegel gör Sören Grind livet och alla dess utmaningar begripliga med Jungs, Assagiolis och Martinus världsbilder som grund. Det är en bok för den som är beredd att ompröva sina normer om vad livet och kärleken är och ett balsam för själen i mörka och smärtsamma stunder. Detta är kärlek i bokform.
  Eller som David Whyte skriver i sin dikt Self-Portfrait:
  "..I want to know
  if you are prepared to live in the world with its harsh need to change you. ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner