Det löser sig! lösningsinspirerad hälsocoaching
Fler böcker inom
Språk
Svenska
Antal sidor
75
Förlag
Sisu Idrottsböcker
Dimensioner
240 x 170 x 5 mm
Vikt
240 g
Antal komponenter
1
SAB
Vnaa
ISBN
9789185138791
Det löser sig! lösningsinspirerad hälsocoaching

Det löser sig! lösningsinspirerad hälsocoaching

Svenska
183
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hälsocoaching handlar om att hjälpa människor att hjälpa sig själva, att uppmuntra beteendeförändringar som leder till lösningar på negativa situationer. Ordet lösning har två innebörder som är viktiga i det här sammanhanget, dels innebär det ett slutresultat och en måluppfyllelse, till exempel att sluta röka, dels handlar det om strategier, handlingar och tekniker som används för att nå slutresultatet.

Deltagarna i en grupp för livsstilsförändringar är experterna och coachens roll är att uppmuntra beteendeförändringar som leder till lösningar. Coaching handlar alltså inte om att presentera färdiga lösningar för människor utan att frigöra den inneboende kraft som finns under ytan. Coachens huvuduppgift är att lyssna och ställa frågor på ett sådant sätt att deltagarna själva hittar fram till sina egna lösningar. Deltagarna uppmuntras till att ta ställning, ifrågasätta sig själva och fundera på ett djupare plan än de kanske tidigare gjort.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det löser sig! lösningsinspirerad hälsocoaching
  2. +
  3. Sticka nytt med Knitting Lotta : från sockor och mössor till ponchos och filtar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sticka nytt med Knitting Lotta : från sockor oc... av Lotta Lundin (inbunden).

Köp båda 2 för 272 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna