Räddaren den barmhärtiga (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Grafiska Novelletter (del 9)
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2014-05-17
Förlag
Seriefrämjandet & Kolik förlag
Medarbetare
Svenske, Josefin (red.)
Illustratör/Fotograf
Saskia Gullstrand
Dimensioner
190 x 135 x 8 mm
Vikt
54 g
SAB
Hci
ISBN
9789185161744
Räddaren den barmhärtiga (häftad)

Räddaren den barmhärtiga

Häftad Svenska, 2014-05-17

Slutsåld

Om Räddaren den barmhärtiga
I en tät mörk skog hörs snabba steg, klövar som virvlar upp smuts från marken där de rusar fram. En obönhörlig jakt mellan buskar och träd. PANG!
Skott viner mellan stammarna och det blir tyst. Ett par stadiga stövlar hörs målmedvetet stega fram genom gläntan, taktfast mot det träffade bytet. Skadeskjutet i ett rangligt språng kastar sig rådjuret undan. Tills hon faller då orken inte räcker. En flicka med lättare steg hittar henne och ser skadan. Hos flickan ska rådjuret vara tryggt. Flickan vill hjälpa. De gömmer sig i en buske för att undkomma jägaren. Men vad händer när någon börjar leka att ett hot riktat mot någon annan är ett äventyr skapat för den själv?

Räddaren den barmhärtiga är en historia om solidaritet, sympati och våld. Om hurvida hjälpsamhet är villkorad och självisk eller om vi kan vara goda utan baktankar.

Om Saskia Gullstrand
Saskia Gullstrand, född 1989 i Ystad nu verksam i Malmö. Hon är utbildad på Serieskolan i Malmö och Västra Nylands Folkhögskola i finska Karis. Hon har tidigare också utbildat sig inom animation och filmskapande. Saskia är en del av seriekollektivet Dotterbolaget.

Efterord av Tove Folkesson, född 1981 i Stockholm men uppvuxen i Kalmar med omnejd. Hon har skrivit poesi och är musiker när hon inte undervisar på Fryshuset i Stockholm. 2014 debuterade Tove med den kritikerrosade romanen Kalmars Jägarinnor (Weyler förlag).

Del av bokserien Grafiska Novelletter
som ges ut i samarbete mellan Seriefrämjandet och Kolik förlag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Saskia Gullstrand