Kusthedar, sältor och ängar. Natur och människor i en kustbygd
Fler böcker inom
Format
Övrigt
Språk
Svenska
Antal sidor
88
Utgivningsdatum
2005-06-01
Förlag
Naturcentrum
Medarbetare
Pleijel, Håkan (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
210 x 145 x 8 mm
Vikt
200 g
SAB
Ue.07-cbk,Uhe-c
ISBN
9789185221028
Kusthedar, sältor och ängar. Natur och människor i en kustbygd

Kusthedar, sältor och ängar. Natur och människor i en kustbygd

Övrigt,  Svenska, 2005-06-01
96
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Den bohuslänska kuststräckan innehåller mycket höga naturvärden och är ett av landets mest attraktiva semesterlandskap. I skriften beskrivs ängs- och betesmarker utmed kuststräckan Kungälv, Stenungsund, Tjörn och södra Orust. Här kan du läsa mer om naturvärden, arter och skötselmetoder.

I "Kusthedar, sältor och ängar" presenteras områdets unika naturvärden och vilka möjligheter som kustområdets betesmarker erbjuder. I skriften ges också exempel på värdefulla naturbetesmarker och brukare som sköter dem. Skriften kan användas för att förmedla goda råd och idéer för naturvårdsarbetet även utanför det aktuella området.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kusthedar, sältor och ängar. Natur och människor i en kustbygd
 2. +
 3. Ny jord : att föda världen utan att sluka planeten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ny jord : att föda världen utan att sluka planeten av George Monbiot (inbunden).

Köp båda 2 för 355 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna

 • Ekologi - en introduktion, 2 uppl

  Håkan Pleijel

  Naturen är en väv av beroenden. Växter och djur påverkas av varandra och av den omgivning de lever i. Ekologi handlar om dessa samband mellan organismer och deras miljö. Kunskaper i ekologi ger oss förståelse f...

 • Dagfjärilar en fältguide

  Sven Birkedal, Nils Ryrholm, Svante Hultengren, Örjan Fritz

  I denna nya fältguide till svenska dagfjärilar beskrivs drygt 180 arter, underarter, former och tillfälliga besökare. Boken är rikt illustrerad och fjärilarna åtföljs av fotografier på hane, hona och undersida jämte grafiska bilder över utbredning...

Övrig information

Den bohuslänska kuststräckan innehåller mycket höga naturvärden och är ett av landets mest attraktiva semesterlandskap. I skriften beskrivs ängs- och betesmarker utmed kuststräckan Kungälv, Stenungsund, Tjörn och södra Orust. Här kan du läsa mer om naturvärden, arter och skötselmetoder. I skriften ges också exempel på värdefulla naturbetesmarker och brukare som sköter dem.