Dödens skulptör (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Robert Hunter (del 4)
Antal sidor
390
Utgivningsdatum
2019-01-07
Upplaga
1
Förlag
Jentas
Översättare
Maggie Andersson
Originaltitel
The Death Sculptor
Dimensioner
220 x 142 x 30 mm
Vikt
521 g
SAB
Hce
ISBN
9789185247905
Dödens skulptör (inbunden)

Dödens skulptör

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-01-07
239
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vilken tur att du inte tände lampan

En sjuksköterskeelev får sitt livs värsta chock när hon en morgon hittar sin patient, distriktsåklagare Derek Nicholson, brutalt mördad i sin säng. Dådet ter sig fullständigt meningslöst Nicholson var döende i cancer och hade bara några veckor kvar att leva. Men det som allra mest upprör kriminalinspektör Robert Hunter vid Los Angeles rån- och mordrotel är visitkortet som mördaren lämnat efter sig. Det liknar ingenting som vare sig han eller hans partner Carlos Garcia någonsin varit med om.

För Hunter är det ingen tvekan om att mördaren försöker säga något till polisen med detta obegripliga och fasansfulla visitkort, men exakt vad det är tar längre tid för honom att lista ut. Att det är ett sofistikerat pussel med makabra pusselbitar blir alltmer uppenbart när nya lik dyker upp.

Hunter och Garcia tvingas att samarbeta med utredaren Alice Beaumont från distriktsåklagarmyndigheten och de måste skynda sig att få alla pusselbitar på plats innan skulptören lägger sista handen vid sitt mästerverk.

Det finns något av Patricia Cornwell i Chris Carters intriger. Daily Mail

Med tanke på Carters bakgrund inom rättspsykologi blir hans mördare ännu mer skrämmande. Mail on Sunday

Carter är en av de där författarna som får skrivandet att verka så lätt Jag kunde helt enkelt inte lägga boken ifrån mig. Crime Squad

En vansinnigt bra kriminalserie. Oerhört bra skrivet, hög kvalitet och spännande hela boken igenom. Liz Loves Books
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dödens skulptör
 2. +
 3. En efter en

De som köpt den här boken har ofta också köpt En efter en av Chris Carter (pocket).

Köp båda 2 för 302 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Dödens skulptör. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Grym bokserie!
  Bokhyllaniskuggan, 3 april 2020

  ❥ Recension

  Morden i Carters böcker blir bara mer och mer brutala och bestialiska för varje bok. Hans idérikedom är utanför denna värld. Det, tillsammans med korta och tempofyllda kapitel, blir till en riktig bladvändare. Jag både förfäras och häpnar.

  Robert Hunter har blivit en bokkaraktär som jag verkligen tagit till mig och bryr mig om. Han känns väldigt levande och varenda bok levererar på karaktärsplanet såväl som med mord och spänning. Kan inget annat än att rek... Läs hela recensionen

 2. En överdrift i äckel!
  Bokmalen, 28 oktober 2019

  Detta är en mycket obehaglig mordhistoria, och författarens benägenhet att med överdriven noggrannhet beskriva alla makabra detaljer väckte hos mig en hel del avsmak.
  Boken är spännande och cliffhangers saknas inte, så trots att äckelkänslorna emellanåt blev i intensivaste laget läste jag färdigt den.
  Men jag kommer inte att läsa fler böcker av denne författare.

 3. Ruskigt spännande!
  Kaffeläsaren, 7 april 2019

  Dödens skulptur är den fjärde boken i serien om kriminalinspektör Robert Hunter på Los Angeles rån- och mordrotel. Det är den första boken i serien som jag läser. Det är en rå och ganska detaljerad deckare som får mig att tänka på Kay Scarpetta-böckerna av Patricia Cornwell. De är lika detaljerade och obehagliga som de, men sen upphör likheterna. Här har vi en smart vältränad polis som inte har alkoholproblem (hurra för det) som inte drar sig för att använda sig av andra än poliser i sin jak... Läs hela recensionen

 4. LÄS DEN
  Ingegerd Arvidsson, 28 mars 2019

  Helt fashinerande bok, kunde inte släppa den. Då jag är en storkonsument av krim och deckare så måste jag säga att det var en av de bästa jag läst. Jag väntar med spänning på nästa av Chris Carter.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Chris Carter