Trollen spricker i solen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
ISBN
9789185251728

Trollen spricker i solen

Inbunden,  Svenska, 2007-08-01
193
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
År 2003 var året då medierna basunerade ut skakande budskap om våldsdåd begångna av psykiskt sjuka människor. Den tragiska kulmen på denna rapportering var givetvis mordet på Anna Lindh.

Föreställningen om psykiskt sjuka människor som farliga för omgivningen fick fort fäste i mediernas rapportering och därmed i allmänhetens medvetande. Denna föreställning är dock falsk och den mediala vrångbilden är dessvärre mycket svår att rätta till.

Som journalist och författare har Yrsa Stenius särskilt intresserat sig för områden som rör psykologi och psykiatri. Hon har dessutom egen erfarenhet av psykisk ohälsa.

Trollen spricker i solen blir därför en både djupt personlig och yrkesmässigt initierad betraktelse över psykisk sjukdom och hur medierna skildrar den, och Yrsa Stenius understryker hur viktigt det är med kunskap för att motverka fördomar.

Yrsa Stenius är journalist och var åren 1982-1987 politisk chefredaktör på Aftonbladet. Sitt genombrott som författare fick hon 1993 med Makten och kvinnligheten. Bland övriga titlar kan nämnas Tills vingen brister och Lögnens olidliga lätthet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Yrsa Stenius