Extremisten : Anders Högström, den svenska extremhögern och skyltstölden som skakade världen (inbunden) Extremisten : Anders Högström, den svenska extremhögern och skyltstölden som skakade världen
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2020-08-14
Upplaga
1
Förlag
Offside Press
Dimensioner
218 x 145 x 20 mm
Vikt
445 g
SAB
Ocgg,Lz Högström, Anders
ISBN
9789185279654
Extremisten : Anders Högström, den svenska extremhögern och skyltstölden som skakade världen (inbunden)

Extremisten : Anders Högström, den svenska extremhögern och skyltstölden som skakade världen

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2020-08-14
59 239 Du sparar 180 kr!
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    139
Visa alla 1 format & utgåvor
»Välskrivet, tänkvärt och rent ut sagt jäkligt spännande läsning. [...] Hög potential att bli en av årets mest omtalade fackböcker.« Niclas Sennerteg recenserar i Kristianstadsbladet

Tidigt en morgon 2009 gick två av Auschwitz säkerhetsvakter sin sedvanliga runda. Efter bara några minuter gjorde de en makaber upptäckt: den fem meter långa och 40 kilo tunga smidesskylten »Arbeit Macht Frei« var borta. Portalsymbolen för nazismens ondska hade slitits bort från ingången till den plats där miljoner människor utsatts för historiens mest avskyvärda brott.

Knappt fyra månader senare ledsagade svenska poliser en handfängslad 34-åring till ett väntande polskt militärflygplan. Den gripne var Anders Högström, avhoppad nazistledare och sedan antirasistisk frontfigur; hyllad i Globen av den svenska artisteliten, QX-galans stjärna, en kille som i åratal turnerat runt med Palmepristagaren Björn Fries. Utöver att vara hjärnan bakom Auschwitzkuppen misstänktes han nu för att ingå i ett globalt högerextremt terrornätverk.

I Extremisten berättar Anders Högström för första gången om hela sitt turbulenta liv. Det är en historia om våld, lögner och svek, men även om en längtan efter gemenskap och en Gud värd att tro på. Boken skildrar också den moderna svenska högerextremismens framväxt under rasistmordens 1990-tal och de starka motkrafter som mobiliserades av både myndigheter och enskilda människor.

Står dagens samhälle lika väl rustat för en polariserad tid?

»Extremisten är en viktig och intressant bok, mycket lämplig för ungdomar.« Elisabeth Sköns, BTJ

Bosse Gustafsson är journalist och bevakade den nynazistiska rörelsen under 90-talet. Han har nu intervjuat Anders Högström under fem års tid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Extremisten : Anders Högström, den svenska extremhögern och skyltstölden som skakade världen
  2. +
  3. Krisberedskap för alla : en handbok för dig som inte är prepper

De som köpt den här boken har ofta också köpt Krisberedskap för alla : en handbok för dig som... av Miguel Guerrero (inbunden).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »