Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2021-02-19
Förlag
Offside Press
Medarbetare
Carström, Jenni (form)
Dimensioner
220 x 140 x 25 mm
Vikt
590 g
SAB
Oepb
ISBN
9789185279678

Den osannolika mördaren : hela berättelsen om Skandiamannen, Palmemordet och polisutredningen som spårade ur

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-02-19
228
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Skickas inom 2-3 vardagar
  79
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  139
Visa alla 2 format & utgåvor
UPPDATERAD UTGÅVA MED ÅTTA NYA KAPITEL!

»Den som tror att detta är överord rekommenderas att läsa Thomas Petterssons fenomenala bok Den osannolika mördaren, som av allt att döma har legat till grund för, ja faktiskt väglett, Palmeutredningens slutspurt.« Thomas Engström, Aftonbladet

Den 10 juni 2020 förklarade chefsåklagare Krister Petersson att Stig »Skandiamannen« Engström var skäligen misstänkt för mordet på Olof Palme. Men redan två år tidigare hade journalisten Thomas Pettersson avtäckt sanningen om Engström i magasinet Filter och därefter i boken Den osannolika mördaren: Engström var på plats när Olof Palme sköts, matchade vittnenas beskrivning av mördaren, umgicks i Palmefientliga kretsar med tillgång till rätt slags vapen och fanns med i mordutredningen från dag ett.

Men han hade ändå aldrig utretts som gärningsman.

Genom att dupera inkompetenta poliser och godtrogna journalister hade Engström lyckats undkomma rättvisan under mer än 30 års tid, trots att lösningen på mordet hela tiden låg i öppen dager.

I denna uppdaterade och utökade utgåva får läsaren följa polisens jakt på bevis mot »Skandiamannen«. Dessutom presenterar Thomas Pettersson nya fakta om mordet, och pusselbitar som ger en tydligare bild av människan och gåtan Stig Engström.

Netflixserien Den osannolika mördaren, baserad på boken, har premiär under 2021.

»Som att lyssna på en högläsning ur Thomas Petterssons bok.« Lars Olof Lampers, SVT Veckans Brott, recenserar chefsåklagare Krister Peterssons digitala pressträff om Palmeutredningen.

»Det var egentligen med Thomas Petterssons reportage i Filter som vi för första gången fick upp ögonen för det här och omprövade vår inställning.« Mårten Palme, vittne och Olof Palmes son, berättar i SVT i juni 2020 hur familjen kommit att acceptera Stig Engström som gärningsman.

Den osannolika mördaren har belönats med Guldspaden, Sveriges främsta pris för grävande journalistik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den osannolika mördaren : hela berättelsen om Skandiamannen, Palmemordet och polisutredningen som spårade ur
 2. +
 3. Den osannolika mördaren : Skandiamannen och mordet på Olof Palme

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den osannolika mördaren : Skandiamannen och mor... av Thomas Pettersson (inbunden).

Köp båda 2 för 439 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den osannolika mördaren : hela berättelsen om Skandiamannen, Palmemordet och polisutredningen som spårade ur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den osannolika mördaren
  Mikael D, 7 september 2021

  Pettersson imponerar med sin utförliga granskning. Det råder mindre och mindre tvivel om att Engström verkligen var den som mördade Palme. Läs boken om du inte redan gjort det!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Thomas Pettersson