En god bok om konsten att njuta av ost och vin (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2006-03-01
Förlag
Grenadine
Medarbetare
Kalén, Johan (foto)
Illustrationer
färgfoton
Dimensioner
265 x 215 x 20 mm
Vikt
540 g
SAB
Qcaf,Qcaae
ISBN
9789185329380
En god bok om konsten att njuta av ost och vin (inbunden)

En god bok om konsten att njuta av ost och vin

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2006-03-01

Slutsåld

Michel Jamais - En av Sveriges ledande auktoriteter i konsten att kombinera mat och vin. Har en gedigen bakgrund som kock och sommelier och är idag verksam som föreläsare, utbildare och vinskribent. Leder kurser på Restaurangakademien och anlitas flitigt som föreläsare på restauranghögskolan Grythyttan.

Ost, vin och bröd. Sida vid sida. Tålmodiga och vänskapliga. Men hur är det ställt med de tre vännernas vänskap egentligen? Ost och vin har funnits i våra hem lika länge som huskatten. Borde ämnet "ost och vin" då inte sedan länge ha varit lika väl utforskat som allt annat som vetenskapsmän lägger ner ett helt liv på att befästa med sin forskning? Har vi egentligen forskat i ämnet och kan och borde man egentligen forska i något så subtilt och subjektivt som mötet mellan osten och vinet? Eller ska vi helt enkelt nöja oss med det slumpmässiga facit vi får när vi njuter av de båda ihop?

Nej, någon forskning i ämnet behövs inte. Vad vi däremot kan behöva är några goda råd och riktlinjer för att med snabba resultat nå mer lyckade smakhöjder än vi kanske gör om vi famlar ovetandes om smaker och effekter av smakmöten.

I Michels Ost & Vin kan du läsa lite allmänt om ost, från framställning till typindelning, och du får också massa tips på spännande ostar och goda vintyper därtill. Du får välgörande råd om hur du kan skapa en välbalanserad ostbricka eller buffé utan att vinet smakar konstigt. Du får också tips på mer specifika kombinationer mellan en ost och ett vin med utgångspunkt för en rad spännande tillbehör som öppnar upp famnen för vinets mångfald av smaker och aromer. Låt Michels Ost & Vin bli din ledsagare på dina smakresor. Resor som alltid slutar lyckligt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En god bok om konsten att njuta av ost och vin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Trevlig!
    Helena, 18 januari 2007

    En trevlig bok som introducerar vin, ost samt smårätter. Tämligen pedagogisk och lättsam information. Olika druvor och smaker behandlas, liksom vad som appellerar de olika vinerna och ostarna emellan. Ett minus för den inte alltid helt lyckade layouten...
    Boken kan fungera som en bra present istället för en blomma om man är bortbjuden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Michel Jamais