Blågult fack och gränslöst kapital : vägval för svensk fackföreningsrörelse (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
60
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
1
Förlag
Premiss
Medarbetare
Lindberg, Ingemar (red.)
Dimensioner
180 x 110 x 5 mm
Vikt
60 g
SAB
Ohai-c
ISBN
9789185343249
Blågult fack och gränslöst kapital : vägval för svensk fackföreningsrörelse (pocket)

Blågult fack och gränslöst kapital : vägval för svensk fackföreningsrörelse

Pocket Svenska, 2006-04-01
79
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vi har inte fått in någon beskrivning av boken från förlaget. Kolla gärna upp förlagets (Premiss) hemsida, där det kan finnas mer information.

Passar bra ihop

  1. Blågult fack och gränslöst kapital : vägval för svensk fackföreningsrörelse
  2. +
  3. The Vaxholm conflict : Swedish labour market in change

De som köpt den här boken har ofta också köpt The Vaxholm conflict : Swedish labour market in... av Ingvar Persson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Måste arbetare i olika länder konkurrera omjobben och därmed pressa ner varandras
löner och arbetsvillkor? Frågan hur medlemmarnas intressen försvaras i tider av världsomspännande omstrukturering har idag hamnat högst på den fackliga dagordningen ¿ inte minst efter konflikten i Vaxholm.

Finns det möjlighet till gemensamma strategier mellan löntagare i olika länder? Går det att forma nya ¿vi¿? Kan den globala arbetarklassen bli en samlad, handlande kraft? Utifrån intervjuer med ledande fackliga företrädare i Sverige analyserar Andreas Bieler och Ingemar Lindberg svenska fackföreningars syn på globaliseringen och diskuterar alternativa framtidsstrategier.

Boken är det svenska bidraget till ett internationellt forskningsprojekt, som i Sverige stöds av Riksbankens Jubileumsfond och Svenska Transportarbetareförbundet. Projektet handlar om den globala arbetarklassens möjligheter till gemensamt handlande och om hur fackliga organisationer i olika delar av världen möter globaliseringens utmaningar. Skriften ingår samtidigt i ett större arbete om Jobben, välfärden och globaliseringen som drivs av Ingemar Lindberg och Roland Spånt med stöd av Charles och Elin Lindleys stiftelse.

Andreas Bieler är statsvetare och forskar om fackföreningar och nya sociala rörelser vid universitet i Nottingham. Ingemar Lindberg är jurist och tidigare LO-utredare, nu verksam vid tankesmedjan
Agora samt aktiv inom Attac.