Folkkultur i fokus : tretton jubileumsföreläsningar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Acta academiae regiae Gustavi Adolphi (del 106)
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2009-02-21
Förlag
Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur
Dimensioner
243 x 168 x 11 mm
Vikt
351 g
SAB
Mc
ISBN
9789185352791

Folkkultur i fokus : tretton jubileumsföreläsningar

Häftad,  Svenska, 2009-02-21
209
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur är en riksakademi med säte i Uppsala. Sitt namn har Akademien till minne av Gustav II Adolf för hans intresse för svenskt folkliv. Han utfärdade 1630 ett memorial för antikvarier och hävdasökare, vilka uppmanades att inventera allt som landet kunde erbjuda till kunskap om det förflutna: fornminnen och handskrifter, seder, sägner och visor, ord och namn. Memorialet var författat av den frejdade fornforskaren och språkmannen Johannes Bureus och kan sägas vara vårt första program för folklivsforskning.

Akademien grundades 1932 och kunde alltså år 2007 fira sitt 75-årsjubileum. Under jubileumsåret gjorde Akademien en särskild satsning på information om sin uppgift att främja forskning om svensk folklig kultur, ett begrepp som den tar i vid mening och applicerar i lika mån på gången tid och nutid.

Satsningen fick främst formen av två symposier, vid vilka i sammanlagt 14 offentliga föreläsningar av populärvetenskaplig art Akademiens verksamhetsområde belystes i olika discipliners perspektiv. I denna volym publiceras 13 av dessa föreläsningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Folkkultur i fokus : tretton jubileumsföreläsningar
  2. +
  3. Stupad : Svensken som gav sitt liv för Ukraina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stupad : Svensken som gav sitt liv för Ukraina av Jon Forsling (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maj Reinhammar