Föreställningen om ett okomplicerat liv med en man (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2007-10-01
Upplaga
1
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Ninni Holmqvist
Originaltitel
Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
440 g
SAB
Hce
ISBN
9789185379101
Föreställningen om ett okomplicerat liv med en man (inbunden)

Föreställningen om ett okomplicerat liv med en man

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2007-10-01
119
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Föreställningen om ett okomplicerat liv med en man Kan levereras innan julafton
Helle Helle nomineras till Nordiska rådets litteraturpris år 2009. Detta för hennes senaste roman "Ner till hundarna". Utgiven i Danmark 2008. I Sverige ges den ut i februari 2009.

I Danmark är hon en etablerad författare ur den yngre generationen, med rykte om sig att skriva på hemingwayskt sätt.

Helle Helle är född 1965, och har växt upp i färjeläget Rödby i Danmark. Hon debuterade 1993 med kortprosaboken Eksempel på Liv och har sedan skrivit novellsamlingarna Rester och Biler og dyr, samt romanerna Hus och hjem, Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand och Rødby-Puttgarden.

Hennes böcker har översatts till norska, svenska, tyska, holländska, estniska och tjeckiska.

2003 blev hon för Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand nominerad till den danska radions romanpris och de danska kulturjournalisternas kritikerpris. För Rödby-Puttgarden fick hon de danska kulturjournalisternas kritikerpris - för 2005 års bästa roman.

Danska recensioner, om Helle Helles Forestillingen om et ukompliceret liv med en mand:

"Helle Helles författarskap med en blandning av vardagsrealism och konstnärlig touche förtjänar att bli en succé. Hon blir såld och översatt, hon läses mycket av gymnsieelever. Det är som vi vet i skolan som litteraturläsare skapas."
Jyllands-Posten

"Helle är en mästare på antydningens konst (nästan) lika bra som Hemingway Helle visar hur den moderna tidens många möjligheter kan ge bakslag i handlingsförlamning och bortträngning."
Politiken
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Föreställningen om ett okomplicerat liv med en man
  2. +
  3. Hus och hem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hus och hem av Helle Helle (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helle Helle

  • Rödby-Puttgarden

    Helle Helle

    Inom loppet av en vecka dör fyra personer i Rödbyhamn. Men detta händer inte i en thriller, utan detta är en vardaglig berättelse, som ändå blir just - dramatisk. Helle Helle fick mycket uppmärksamhet när hennes roman Rödby-Puttgarden kom ut på sv...

Övrig information

Susanne bor tillsammans med sin man Kim i en lägenhet. Medan Susanne går till jobbet på sjukhuset för att städa, laga och servera mat, sitter Kim hemma och skriver på en roman. Först trivs hon på jobbet, sedan säger hon upp sig och börjar städa svart hemma i olika fina våningar. Sent på hösten ber Susannes före detta arbetskamrat Ester att få flytta in hos dem - tillfälligt. Hon är höggravid, efter tre missfall, och står just nu inte ut hemma hos sin man. När Susanne går iväg och städar, stannar Ester hemma och vilar sig, och Kim försöker få inspiration att fortsätta skriva på romanen.

Det finns tre saker som Susanne brukar fantisera om, utan att säga det till någon, och som alltid ger henne tröst. Det första är fantasier om ett okomplicerat liv med en man. Eller som det står i romanen: "Det ena var tanken på ett liv med en man hon en gång hade känt. Det var ett okomplicerat och konkret liv. De skulle ha ägnat sin tid åt beröringar, utflykter och shopping. De skulle ha gått till jobbet och haft barn. Det skulle inte ha varit ett brott att fantisera om familjefester eller en ny lampa över matbordet. De skulle ha haft vänner som kom på besök varje helg ...". Det andra Susanne, i all tysthet, brukar fundera kring är att hon skriver Kims nekrolog och sedan håller ett storslaget tal på hans begravning. Det tredje som Susanne emellanåt föreställer sig som tröst, är lägenhetens inredning - om hon hade bott där ensam.