Kärlek är en hund från helvetet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2016-05-16
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Einar Heckscher
Originaltitel
Love is a Dog from Hell
Dimensioner
198 x 140 x 30 mm
Vikt
478 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789185379743
Kärlek är en hund från helvetet (inbunden)

Kärlek är en hund från helvetet

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2016-05-16
315
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Just Love is a Dog from Hell (på svenska: "Kärlek är en hund från helvetet") gavs första gången ut i USA på 1970-talet. Då var Charles Bukowski redan känd genom sina romaner "Postverket" och "Factotum". Denna diktsamling är en av hans mest populära. Den tillkom under samma tid som hans tredje roman "Kvinnor". Båda böckerna handlar om Charles Bukowskis turbulenta kärleksliv på 1970-talet.

Charles Bukowski: "Jag skriver om det som äger rum, och allt upprepas om och om igen, nästan till döds. I mitt skrivande, så jobbar sig mina gestalter ur detta, åtminstone tillfälligt vilket är mitt tema. Det hjälper inte att ge upp: det finns alltid en gnutta ljus i det mörkaste av helveten."

Den 9 mars 1994 gick Charles Bukowski bort i cancer. Hans författarskap lever, i högsta grad. Sverige är ett av många länder där han ges ut. Allt som tidigare gavs ut av Norstedts förlag har nu kommit ut i reviderade översättningar på Lindelöws bokörlag, i pocket. Lindelöws fortsätter också att nyöversätta honom. Och då är det förstås Einar Heckscher som gör det, med sin tonsäkra lyhördhet för slang och vardagsprosa i Los Angeles. Kärlek är en hund från helvetet är ett exempel. De två andra nyyöversatta böckerna av Charles Bukowski är novellsamlingen Märkta kort (2008) och poesisamlingen Dagarna rusar fram som vilda hästar över bergen (2011).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kärlek är en hund från helvetet
  2. +
  3. Postverket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Postverket av Charles Bukowski (pocket).

Köp båda 2 för 384 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Charles Bukowski