Katharina Blums förlorade heder - eller : Hur våld uppstår och vart det kan leda (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
181
Utgivningsdatum
2015-02-19
Upplaga
1
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Lindelöws bokförlag
Översättare
Karin Löfdahl
Originaltitel
Die verlorene Ehre der Katharina Blum
Medarbetare
Körner, Magnus (form)
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
108 g
SAB
Hce
ISBN
9789185379897

Katharina Blums förlorade heder - eller : Hur våld uppstår och vart det kan leda

(3 röster)
Pocket,  Svenska, 2015-02-19
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Från terrorismens 1970-tal i Europa. En klassiker, nobelpristagarens HEINRICH BÖLLS mest lästa och filmatiserade roman, Katharina Blums förlorade heder, om ett offer i skuggan av terrorismen. Nu i nyöversättning av Karin Löfdahl. Böll skrev i vrede denna pamflett, med ironin som vapen berättade han om de kränkningar som Katharina Blum utsattes för av polisen, pressen och det politiska etab lissemanget. ett långt EFTERORD, en essä har författaren, journalisten och tysklandskännaren Per Svensson skrivit.

När fest- och karnelvalsveckan börjar besöker den 27-åriga KATARINA BLUM en väninnas maskerad, dansar och förälskar sig i en okänd man. Fyra dagar senare ringer hon på hemma hos kriminalkommisarie Wal ter Moeding och berättar att hon, i sin egen lägenhet, skjutit ihjäl skandaljournalisten Werner Tötges.

Den man som Katharina Blum förälskade sig i på festen, Ludwig Götten, är efterlyst för bankrån och polisen är på jakt efter honom och de andra rånarna. Därför hämtas Katharina Blum av tungt beväpnad polis dagen efter festen. Hon förnedras, anklagas för terrorism och polisen läcker till kvälls pres sen att hon medverkat i bankrånet. På löpsed larna står det: Rånarbruden Katharina Blum vägrar vittna om herrbesök. Sedan, fyra dagar efter festen, ringer hon på hemma hos kriminalkommissarien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Katharina Blums förlorade heder - eller : Hur våld uppstår och vart det kan leda
  2. +
  3. Doktor Murkes samlade tystnad : 12 efterkrigsnoveller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Doktor Murkes samlade tystnad : 12 efterkrigsno... av Heinrich Böll (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Heinrich Böll