Barndomsbyn (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
106
Utgivningsdatum
2008-10-06
Förlag
Axplock
Dimensioner
192 x 135 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Mc
ISBN
9789185385607

Barndomsbyn

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2008-10-06
138
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nittonhundratjugo- och trettiotalen inramades av två stora krig. Mellanstatlig obalans, inte minst ekonomisk osäkerhet, präglade tiden. Under periodens andra hälft tycktes världssamhället ändå återfå jämvikten. Tecken tydde på att utvecklingen var på väg mot internationellt samförstånd och lugna samhällsförhållanden med stigande välstånd för världens folk.

Men de allt bättre konjunkturerna hade revolutioner av annat slag i sinnet. De förhoppningar som närdes av den befolkning som fortfarande hade sin utkomst i våra familjejordbruk skulle visa sig ha svaga grunder. Ingen förnuftig människa kalkylerade med att ett nytt krig skulle ha en omvandling av den småländska landsbygdens liv i släptåg. Men förloppet gick snabbt. Efter freden 1945 var förutsättningarna för småbruket i vår by utraderade inom loppet av ett par årtionden.

Barndomsbyn vill förmedla några glimtar från den tid när bönderna fortfarande trodde på en framtid i småbruket. De som upplevde den tycker att det var helt nyligen. Men den kan också förefalla avlägsen, eftersom vi för varje dag blir allt färre.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barndomsbyn
 2. +
 3. Orden som formade Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Orden som formade Sverige av Elisabeth Åsbrink (pocket).

Köp båda 2 för 217 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Josef Magnusson

 • Panama Pride

  Josef Magnusson

  86-årig deckardebutant får beröm i fackpressen!! Läs Panama Pride: Lastfartyget Panama Pride transporterar en gigantisk pappersmaskin från det nedlagda bruket Marmsjö till en anläggning vid Los Angeles. Affären förmedlas av Yngve Nilbein, ägare oc...

 • Lantliga berättelser ; Resan till Röda Kvarn

  Josef Magnusson

  Lantliga berättelser är en samling korta essäer om en tid som vi alla bär inom oss och som aldrig återkommer. Berättelserna utgör också ett brett och underhållande utbud av välskrivna texter inom olika områden, alltid med ett fascinerande innehåll...