...ty floden måste till havet (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2010-05-31
Förlag
Norlén & Slottner
Dimensioner
215 x 150 x 25 mm
Vikt
629 g
SAB
Hc
ISBN
9789185429806
...ty floden måste till havet (kartonnage)

...ty floden måste till havet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2010-05-31
217
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Eva-Gunilla Ribbing växte upp i prästgården där Magnus Lagerlöf en gång verkat och bott. Hennes egen far var kyrkoherde och dessutom en berättare som fick fantasin att flöda hos sin dotter. I prästgården fanns också en takbjälke med hänvisningar till några bibelord.
När hon senare i livet läste några av Magnus Lagerlöfs brev, bl a till kusinen Esaias Tegnér, greps hon av Magnus mödosamma liv och började skriva. Resultatet blev en biografi, men med romanens frihet, där vissa fakta saknas eller är ofullständiga. Det handlar om hårt arbete, ibland om tvivel på uppgiften men också om djup kärlek.

Livet kan beskrivas på många sätt. Ett är att citera Elise Lagerlöf, dotter till prosten i Nyed, Magnus Lagerlöf (1778-1844):
"Och alla hinder övervinnas till slut. Ty floden tränger sig fram.
Den måste till havet!"
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. ...ty floden måste till havet
 2. +
 3. Noveller Blå

De som köpt den här boken har ofta också köpt Noveller Blå av Eva-Gunilla Ribbing (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av ...ty floden måste till havet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hemkänsla
  marie klintberg, 19 december 2016

  Trevlig läsning om den tidens liv. Kände mig som hemma. Roligt hur författaren använt brevväxling och gjort en roman av den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eva-Gunilla Ribbing

 • Noveller Blå

  Eva-Gunilla Ribbing

  De flesta människor ser på sina liv som en lång räcka av dagar då inte mycket händer. Ändå förändras vi hela tiden i mycket små steg och vi märker det inte.Men var och en vet att en och annan gång stannar livet upp och tar en helt annan riktning. ...

 • Över is

  Eva-Gunilla Ribbing

  Flickan Jorun kommer till gården Vi, som ung hustru till Trond. Här ska hon leva sitt liv tillsammans med honom och hans släkt. Jorun drömmer om eget hushåll, barn och gemenskap med sin man. Men inte mycket blir som hon tänkt sig. En vår seglar Tr...