Världens bästa coach (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2009-01-01
Förlag
SISU idrottsböcker
Översättare
Anette Glad
Dimensioner
240 x 168 x 10 mm
Vikt
380 g
SAB
Rb,Eabrb
ISBN
9789185433575
Världens bästa coach (häftad)

Världens bästa coach

(1 röst)
Häftad Svenska, 2009-01-01
246
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I boken hittar du kraftfulla coaching-verktyg som baseras på idéer från författaren, Jim Thompsons organisation, Positive Coaching Alliance. De här strategierna lyfter fram goda exempel från duktiga coacher och bygger på den senaste forskningen inom idrottspsykologin. Verktygen har använts och finslipats i ett stort antal praktiska situationer för att de ska vara effektiva och lätta att använda. Bokens innehåll kan användas direkt på träningspassen för att göra idrotten ännu roligare och för att få barn- och ungdomsidrottare att utvecklas positivt.

Världen bästa coach handlar om hur coachers beteende kan ha en livslång positiv påverkan på unga idrottare och hur coacher kan skapa förutsättningar för att idrottare ska bli vinnare både i idrotten och livet. Boken har vuxit fram ur mer än fyra års dagliga kontakter med hundratals coacher och idrottsföräldrar som har haft koppling till Positive Coaching Alliance över hela USA.

Det finns en hel del kunskap i den akademiska världen och även hos idrottscoacher på högre nivåer om hur man får ut det bästa hos unga människor - och hur man kan använda idrottsupplevelser för att lära sig viktiga saker om livet. Men väldigt lite av denna klokskap har vaskats fram till en form som barn- och ungdomscoacher, eller föräldrar lätt kan få tillgång till och som de dessutom enkelt kan omsätta i verkligheten. Den här boken är ett verktyg för att uppnå det.

Boken utgår från övertygelsen att varje barn är en viktig människa som förtjänar en coach som kan hjälpa barnet att komma dit hon eller han vill. Världens bästa coach ger coacherna ett sådant stöd så att de kan hjälpa fler unga människor hamna där de vill vara. Världens bästa coach är byggd kring tre viktiga principer. Principerna är essensen av vad alla riktigt bra coacher oavsett nivå håller på med. Varje princip är beskriven och illustrerad med exempel. Alla bokens kapitel avslutas med en "verktygslåda", bestående av praktiska metoder som du som coach kan använda för att jobba med respektive princip med dina idrottare. 1- en ny definition av vinnare 2- vikten av att fylla på må bra-kontot 3- respekten för idrottens värderingar
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Världens bästa coach
  2. +
  3. Villfarelser - kalender 2023

De som köpt den här boken har ofta också köpt Villfarelser - kalender 2023 av Mathias Leclér (Övrigt).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »