Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-09-12
Förlag
Modernista
Medarbetare
Stachewsky, Emelie (form)
Dimensioner
200 x 128 x 30 mm
Vikt
520 g
SAB
Nqaz New York
ISBN
9789185453641
New York (häftad)

New York

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2011-09-12
69 194
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
New York-boken är den mest ambitiösa kartläggning av New York som gjorts på svenska. Journalisterna Martin Gelin och Eva Wisten gör en passionerad tur i en stad som aldrig tar slut. De hälsar på hos kända New York-profiler, stannar upp vid mosaiken i en tunnelbanestation eller pingvinerna i Central Park och visar vägen till en myriad fantastiska upplevelser: Vilka är New Yorks mest romantiska restauranger om man vill förlova sig? Var bjuder man på en riktigt imponerande vinprovning? Hur kan man nästla sig in i modebranschens vintage-skattkammare, och var hittar man Chinatowns godaste bánh mì-macka?

New York-boken växlar mellan de stora dragen - hur det är att bo i New York - och detaljerna som gör den kortaste helgresa till magi: Hur hittar man downtowns roligaste komiker eller bokhandeln som bara säljer deckare? Och var finns den finaste platsen om man bara vill sätta sig en dag mitt på Manhattan och göra ingenting?

Martin Gelin och Eva Wisten flyttade båda till New York 2001, där de har arbetat som journalister för bland annat DN, Svenska Dagbladet, Bon, Elle och Fokus. Wisten har kartlagt Manhattans dejtingvärld i Singel på Manhattan - om alfamän, guldgrävare och amerikanska (mar)drömmar [Bonnier Fakta, 2004] och Gelin har tidigare kommit ut med reportageboken Det amerikanska löftet - Barack Obamas väg till vita huset [Atlas, 2009].
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av New York. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressanta presentböcker
  Gunnel Bergman, 21 oktober 2020

  NEW YORK
  Jag bodde i New York på 60-talet, då jag arbetade som chambermaid hos en familj på Park Avenue. Vid mina resor tillbaka genom åren hade jag gärna velat ha en sådan här intressant och innehållsrik bok, även om jag rent geografiskt hittar där. För min del är det för de små smultronställena som den här boken är bra. Den är ju
  också trevlig att läsa även i efterhand för alla minnens skull.

  VAD SKULLE HA HÄNT OM ...
  Intressanta händelser att läsa om och spekulera i... Läs hela recensionen

 2. Kanonbra bok
  Beanshop, 12 september 2016

  Boken är otroligt behaglig att läsa, jag får en massa tips inför min NY resa trots att det inte finns några foton i boken. Gillar boken väldigt mycket!!!

 3. Användbara tips
  M Malmström, 17 november 2014

  Vi hade med oss den här guiden till New York och den var riktigt användbar. Bra tips, varav flera som vi hade användning för och som var kul. Boken har några år på nacken och kunde gott uppdateras men det går att göra lite efterforskningar och komma rätt. Hade användning för flera bra adresser som lämnades. Mitt råd är att beställa boken några veckor i förväg och förbereda sig genom att läsa på innan. Vi beställde boken lite tätt inpå och hann inte riktigt ta till oss vad som stod där och det... Läs hela recensionen

 4. Bra bok för NewYork älskaren!
  Camilla Lilja, 7 april 2014

  Mycket bra tips för resenären till NYC.
  Hur man tar sig från flygplatsen till olika sevärdheter,

  estauranger osv.
  Lite otymplig att ha med sig dock borde finnas
  en tunnare upplaga.
  Kanske redan finns? Vad vet jag

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna