Katolska kyrkans katekes (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
866
Utgivningsdatum
2010-12-23
Förlag
Catholica
Översättare
Lars Cavallin
Originaltitel
Catechismus Ecclesiae Catholicae
Dimensioner
190 x 125 x 25 mm
Vikt
460 g
SAB
Ced
ISBN
9789185608256

Katolska kyrkans katekes

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2010-12-23
284
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Katolska Kyrkans Katekes är den katolska kyrkans officiella sammanfattning av läran. Den är en i det närmaste outtömlig skatt för den som vill fördjupa sig i den kristna tron. Den sedan flera år efterlängtade nyutgåvan står i överensstämmelse med den normerande latinska utgåvan från 1997 som promulgerades av påven Johannes Paulus II.

I denna tredje utgåva av den svenska översättningen har bokförlaget Catholica velat förena det vackra i praktutgåvan med det praktiska i pocketutgåvan. Detta har resulterat i en behändig volym tryckt på tunt papper med en smidig och vacker cabrapärm i vad vi på förlaget brukar kalla katekesrött.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Katolska kyrkans katekes
 2. +
 3. Kniv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kniv av Salman Rushdie (inbunden).

Köp båda 2 för 523 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Katolska kyrkans katekes. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Katolska kyrkans lärobok
  Per Robert Christian Hamilton (Gourin, Frankrike), 16 februari 2023

  Bör läsas om man vill sätta sig in i den katolska läran. Den katolska tron har precis som svenska kyrkan liberaliserats vilket, enligt min uppfattning, inte gynnar den ursprungliga tron och traditionen. Antingen tror man eller inte. Att göra kyrkan populär genom att skriva om katekesen, inte bara för att förbättra förståelsen men att ändra katolska tron, det bekymrar många troende. Läs gärna den katolska katekesen från 1937 för att se hur själva tron förändrats efter andra Vatikankonciliet 1962 - 1965.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lars Cavallin

 • Benedictus XVI : en teologisk introduktion

  Lars Cavallin

  Ultrakonservativ teolog? Pansarkardinal? Guds rottweiler som förföljer dem som vill agera i Andra Vatikankonciliets anda? En påve som gömmer sig bakom Vatikanens bastanta murar och drömmer sig tillbaka till forna tider då kyrkan stod mitt i byn? E...

 • Påvar i moderna tider

  Lars Cavallin

  Det tjugonde århundradets stora teman; fascism, världskrig, demokrati, globalisering och sekularisering belyses här genom en med svenska mått mätt ovanlig lins: Vatikanens. Fjärran från sensationella de Borgiahistorier och konspirationsteorier lär...