Med J 21 mot Pampusrännan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2017-02-15
Upplaga
1
Förlag
FredsbaskerFörlaget
Originaltitel
Med J 21 mot Pampusrännan
Medarbetare
Andersson, Roland (form)
Dimensioner
221 x 168 x 15 mm
Vikt
421 g
SAB
Hc
ISBN
9789185609116
Med J 21 mot Pampusrännan (inbunden)

Med J 21 mot Pampusrännan

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2017-02-15
230
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Gustaf L. J. Hamilton berättar hur "Den Röda Marinen" har åsamkat det svenska Östersjöförsvaret kännbara förluster i sin strävan att upprätta ett brohuvud i Norrköping. Det inre av Bråviken blir då målet för J 21, Jagaren Södermanland, som plötsligt tas ur sin malpåse och pårustas vid Nya Varvet i Göteborg för att omgående assistera sjömännen i Östersjöflottan.

Hamilton skildrar den 500 sjömil långa uppseglingen runt vår sydkust till Pampusrännan, längst in i Bråviken, med att närgånget och insiktsfullt återge individerna och livet ombord, präglat av oro och rädsla inför det okända, men även och inte minst, av gott sjömanskap.

Stridskänningar i form av ett eldintermezzo i höjd med Kullens fyr, och en intensiv eldstrid i Gotska sjön, där manskap och materiel sätts på ytterst hårda prov, är några av trådarna, spunna i denna berättelse om ett Östersjökrig hösten 1973, i spåren av ett uppror i Lettland och situationen i Mellersta Östern.

Romanens insegling och det högst dramatiska slutet i Pampusrännan blir helt oförutsett och framför allt - mycket kännbart för den från öster kommande angriparen!

En inbäddad kvinnlig stjärnreporter från SVT, utsänd på uppdrag av Regeringskansliet, lyfter stämningen och bidrar till att hålla stridsmoralen på högsta nivå - ända in i Pampusrännan!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Med J 21 mot Pampusrännan
  2. +
  3. Strandströvare : noveller om ett försvunnet söderhav

De som köpt den här boken har ofta också köpt Strandströvare : noveller om ett försvunnet söd... av Herman Melville, Mark Twain, Robert Louis Stevenson, Jack London, W Somerset Maugham (häftad).

Köp båda 2 för 349 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »