Frihetens språk : poesi och politik 1983-2007 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2009-10-08
Upplaga
1
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Karneval förlag
Översättare
Joar Tiberg, Carsten Palmaer, Eva Sjöstrand, Tor Wennerberg
Dimensioner
215 x 142 x 15 mm
Vikt
300 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789185703364
Frihetens språk : poesi och politik 1983-2007 (inbunden)

Frihetens språk : poesi och politik 1983-2007

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2009-10-08
199
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
När 2005 års nobelpristagare i litteratur Harold Pinter höll sitt nobelprisanförande var det många som tappade hakan. Aldrig förr hade den tribun som nobelpriset innebär använts för ett sådant politiskt brandtal. Med stor retorisk skicklighet och pregnans gjorde Pinter talet till en svidande uppgörelse med den politiska lögn som enligt honom regerar i västvärlden.

För en svensk publik som bekantat sig med Harold Pinter genom hans pjäser kom detta kanske som en överraskning. I England däremot hade Pinter sedan länge en position som ett "nationens samvete". Hans fräna uttalanden om USA:s och Natos militära angrepp i allmänhet och den dåvarande premiärministern Blair i synnerhet väckte stort rabalder i brittiska medier.

Frihetens språk är en antologi med politiska texter och dikter som fördjupar bilden av ett av vår tids mest betydelse fulla författarskap.

"Trots synnerligen dåliga odds tror jag att en orubblig, bergfast och hårdnackad intellektuell beslutsamhet för att fastställa vad som verkligen är sant i våra liv och samhällen är en fundamental förpliktelse, som åligger oss alla som medborgare. Den är i själva verket tvingande.

Om en sådan beslutsamhet inte innefattas i vår politiska vision har vi inget hop - människans värdighet." Ur Nobelpristalet

"I författandets postmoderna kändisvärld delas priser ut till dem som konkurrerar om kejsarens gunst; de politiskt riskabla göre sig icke besvär.

Undantaget är Harold Pinter. Det är bara han som inte är tyst och inte pladdrar, som är modig och gör sin röst hörd." John Pilger i förordet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Frihetens språk : poesi och politik 1983-2007
  2. +
  3. Tolv gånger Pinter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tolv gånger Pinter av Harold Pinter (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Harold Pinter