Experimentet Tom Tits (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
374
Utgivningsdatum
2010-12-22
Upplaga
1
Förlag
Sivart Förlag
Medarbetare
Ring, Torbjörn (form)
Dimensioner
233 x 216 x 30 mm
Vikt
1300 g
ISBN
9789185705429

Experimentet Tom Tits

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2010-12-22
275
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
KORVSTOPPNING, KATEDERUNDERVISNING OCH KATEKESFÖRHÖR. PEKPINNAR OCH PALTBRÖDSPEDAGOGIK: Den svenska skolans undervisningsmetoder genom åren har varit många. Redan som skolbarn underkände Klas Fresk allihop. När han var 12 år bestämde han sig för att bli lärare för att kunna förändra skolan. Han visste av egen erfarenhet att lust och lekfullhet är lärandets drivkrafter. Att klåfingrighet är en dygd, att nyfikenhet är en gåva att ta väl vara på. Att den duktigaste eleven inte är den som snällt sitter stilla i bänken.

Och han skapade en skola som inte liknar någon annan. Tom Tits Experiment i Södertälje är Sveriges största science center och tillsammans med Skansen och Wasamuseet ett av Stockholmsområdets populäraste besöksmål. Hundratusentals vetgiriga barn och deras vuxna kommer varje år för att peta och testa och klura och ha så kul att det inte gör något att de lär sig massor på kuppen.

" Tom Tits Experiment tillkom som ett pedagogiskt projekt, med ambitionen att vända upp och ner på begreppen i skolan. Min ambition var att förändra själva lärandet och synen på kunskap. "
Klas Fresk

"... en röd tråd genom boken och i uppbyggnaden av Tom Tits Experiment är den pedagogiska grundsynen. Det ska vara roligt och lustfyllt att lära sig. Alla sinnen ska kunna nyttjas och man ska få pröva på och testa. Det är en pedagogik som försöker ta vara på barnets nyfikenhet och upptäckarglädje och bevara den människosynen ända in i klassrummen och genom hela skolutbildningen. Som den lärare han från början är utvecklar Klas Fresk tillsammans med Tina Westerlund detta tema på ett övertygande sätt i boken. Inte minst är detta historien om eldsjälarnas betydelse för samhällets utveckling."
Ingemar Skogö, Landshövding i Västmanland
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Experimentet Tom Tits
  2. +
  3. Allt jag fått lära mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt jag fått lära mig av Tara Westover (pocket).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna