Snorres Edda (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2015-12-08
Förlag
Anthropos
Översättare
Karl G Johansson, Mats Malm
Medarbetare
Claésson, Dick (form)
Dimensioner
200 x 140 x 20 mm
Vikt
419 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789185722334
Snorres Edda (häftad)

Snorres Edda

(6 röster)
Häftad,  Svenska, 2015-12-08
239
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Snorres Edda" är ett av de mest betydande verken i den fornnordiska litteraturen. Åtskilligt av vår kunskap om nordisk mytologi kommer därifrån. Snorre beskriver hur världen skapades och hur den kommer att gå under, han återger på ett drastiskt och humoristiskt sätt gudars äventyr och kärleksbekymmer. Han levandegör hjältar, jättar och dvärgar i en oupphörligt fascinerande ström av berättelser. Snorre låter opålitliga gudar berätta opålitliga historier för godtrogna lyssnare. Det är inte alltid lätt att veta vad som hos Snorre är äkta hedniska föreställningar och vad som är diktarfantasi. Men det är omöjligt att motstå berättarglädjen.
"Snorres Edda", ibland också kallad "Prosaiska Eddan", är en lärobok i diktkonst, troligen tillkommen på 1220-talet. Lärd, noggrann, minnesgod, uppslagsrik. Utan kunskap om de gamla myterna, menar Snorre, kan inte skaldernas djärva bildspråk förstås. Den gamla diktningens föreställningsvärld måste räddas över till den nya tiden, ty utan kännedom om de gamla myternas innebörder är ingen dikt värd namnet möjlig.
Denna utgåva av "Snorres Edda" är ett nytryck av Karl G. Johanssons och Mats Malms översättning från 1997. Boken är försedd med inledning och noter av översättarna samt en omfattande registerdel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Snorres Edda
  2. +
  3. Röde Orm : en berättelse från okristen tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Röde Orm : en berättelse från okristen tid av Frans G Bengtsson (inbunden).

Köp båda 2 för 514 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Snorre Sturlasson