Nordiska kungasagor. Del 2. Olav den heliges saga (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
360
Utgivningsdatum
2018-03-19
Förlag
Anthropos
Översättare
Karl G Johansson
Dimensioner
212 x 137 x 22 mm
Vikt
561 g
ISBN
9789185722365

Nordiska kungasagor. Del 2. Olav den heliges saga

Häftad,  Svenska, 2018-03-19
177
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Genom Snorre Sturlasson (1179-1241) nådde den äldsta nordiska historieskrivningen sitt oöverträffade mästerskap. Hans Nordiska kungasagor har under århundraden varit avgörande för vår kunskap om Nordens äldsta historia. Men Snorre är inte bara historiker som skickligt vet att utnyttja äldre muntliga och skriftliga källor. Han förmår också gestalta sitt väldiga stoff till en levande episk framställning. Politiska skeenden förvandlas i hans verk till dramatiska händelser och konflikter där enskilda individer står i centrum. Hos få av Snorres medeltida (och senare) medtävlare kommer perspektivrikedomen och karaktärernas sammansatt så till uttryck.
Olav den heliges saga är verkets mäktiga centralparti. Denna saga anses vara den första av de kungasagor sim Snorre skrev. Skildringen av Olavs liv och omgivning präglas av en djup människokunskap och gestaltar hur medeltiden nya ideal och trosuppfattningar tar form. I kungens person bryts gammal och ny människouppfattning mot varandra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nordiska kungasagor. Del 2. Olav den heliges saga
  2. +
  3. Nordiska kungasagor. Del 3. Från Magnus den gode till Magnus Erlandsson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska kungasagor. Del 3. Från Magnus den god... av Snorre Sturlasson (häftad).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Snorre Sturlasson