Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2021-11-26
Upplaga
1
Förlag
Millhouse Förlag
Dimensioner
287 x 216 x 25 mm
Vikt
1478 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789185759132

Trettio vinkällare : konsten att lagra och njuta av vin

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2021-11-26
679
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bäst i världen!

Trettio vinkällare - konsten att lagra och njuta av vin, har av Gourmand World Cookbook Award blivit utsedd till Best of the Best Wine Book of the Year 2023.

Motivering: " Trettio vinkällare konsten att lagra och njuta av vin är skriven av den välkända vinexperten Johan Magnusson som med sina omfattande råd till alla vinälskare får dem att skapa en vinkällare för framtiden".

Trettio Vinkällare är vinnare i Årets Måltidslitteratur 2022 utsedd av Måltidsakademien med följande motivering:

Det definitiva referensverket för den som funderar på att lagra vin hemma. Johan Magnusson vet mer än de flesta om hur det går till, och trots mycket hysch har han fått flera samlare att visa sina skattgömmor, för oss att baxna eller imponeras av.

Gourmand Awards 2022 har utsett Trettio Vinkällare till Årets dryckesbok i Sverige.

Motivering i sammandrag: I Trettio Vinkällare lyckas Johan Magnusson fånga vinentusiasmen. Här finns ett tydligt budskap: alla kan ha en vinkällare. Johan lär oss allt om hur man bäst vårdar och njuter dessa drycker och hur man praktiskt bygger en vinkällare.

Den mest kompletta boken om att lagra och njuta av vin.

Detta praktverk vänder sig till dig som vill anlägga och inreda en egen vinkällare. Den ger även alla kloka råd och tips till dig som redan har en. Även den allmänt vinintresserade har mycket att hämta. Författaren delar generöst med sig av sina kunskaper om vins lagringsegenskaper, vinbedömning och vin som investeringsobjekt och inte minst om hur man utrustar sin vinkällare.

Boken ger också en fantastisk inblick i trettio svenska vinkällare i bild och text från slott till lägenhet. Innehavarna beskriver hur de ser på sitt vinintresse, vad som varit viktigt för dem vid anläggandet och hur de vill utveckla den.

Några rubriker: Vinprovning Vinets karaktär Lagrade viner och mat Vinkällarens konstruktion, miljö och utrustning Buteljlagring Storlekens betydelse Lagringsbara klassiska viner Investera i vin Vinauktionsmarknaden Bedöma ett åldrat vin

Om författaren: Johan Magnusson är en välkänd vinprofil, sommelier med ett gediget kunnande. Bland annat av Sveriges Handelskammare auktoriserad värderingsman för vin och destillat. Driver Skandinaviens största vinlagringsverksamhet Magnusson Fine Wine i Stockholm samt medverkar i TV- och radioprogram.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trettio vinkällare : konsten att lagra och njuta av vin
  2. +
  3. Grönsaker A-Ö : recept och bruksanvisning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grönsaker A-Ö : recept och bruksanvisning av Paul Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 918 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Magnusson