Vänner för livet (mp3-skiva)
Fler böcker inom
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Kerstin Andersson
Utgivningsdatum
2010-06-16
Upplaga
1
Förlag
Word Audio Publishing
Dimensioner
100 x 110 x 5 mm
Vikt
40 g
SAB
Hc/LC
ISBN
9789185771950

Vänner för livet

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Mp3-skiva,  Svenska, 2010-06-16
103
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Fem år efter framgångarna med Att komma hem ska vara en schlager återkommer Per Hagman nu med romanen Vänner för livet.

Sophie tycks inte sakna mycket under sin uppväxt på den engelska landsbygden, ett stenkast från Ascot. Hennes pappa är en av världens främsta jockeys, medan mamman rör sig vant i kapplöpningsvärldens sociala centrum. När fadern under ett lopp omkommer i en mystisk olycka rasar Sophies värld samman. Sjutton år gammal flyttar hon till Paris och skaffar sig en lika ensam som destruktiv tillvaro.

Den jämnårige Erik växer upp i Västergötland med endast två förebilder: den lokale raggarlegendaren Eddie Meduza och den franske gentlemannarånaren Albert Spaggiari. Efter en kort tid som croupier i Stockholm hamnar han storögt oskuldsfull i Nice, bland människor som är både excentriska och ljusskygga. Men allihop nödvändiga för hans försörjning.

När Sophies och Eriks vägar korsas i vuxen ålder är det snarast två stora vilsna barn som möts. Överrumplade av varandra och av en första möjlighet att välja sanningen framför lögnen sätter de snart både sina egna självbilder och varandra på spel.

Vänner för livet utspelar sig i Sverige, England, Frankrike och Dubai och rymmer ett oförglömligt, hagmanskt persongalleri. Det är en berättelse om att jaga självständighet lika mycket som ensamhet, längta efter tröst lika mycket som en meningsfull tillvaro. Men framför allt är det en stor och provocerande kärleksroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vänner för livet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vacker och lite långtråkig
    Pia, 14 oktober 2010

    Per Hagmans Vänner för livetär tragisk bok som samtidigt är vacker. Han beskriver Sophies och Eriks rotlöshet och avståndstagande till livet på ett gripande sätt.

    Språket och handlingen känns vardaglig trots att handlingen delvis utspelar sig på hästkapplöpningsbanor, i Paris och Nice. Handlingen flyter stillsamt fram trots att boken inte saknar driv. Handlingen bygger på motsatser som drinkar på kapplöpningsbanan mot raggarfest, kontinenten mot det svenska, det nära kontra det dista... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Per Hagman

Bokvideo