Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hjalmar Söderbergs samlade skrifter (del 6/17)
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2013-01-11
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Holmbäck, Bure (red.) / Johansson, Eva Lena (form)
Dimensioner
217 x 140 x 27 mm
Vikt
530 g
SAB
Hc
ISBN
9789185801398
Martin Bircks ungdom (inbunden)

Martin Bircks ungdom

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2013-01-11
219
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 15 format & utgåvor
"Martin Birck var ett litet barn, som låg i sin säng och drömde. Det var sommarafton och skymning, och Martin gick vid sin moders hand genom en stor och underlig trädgård, där skuggan låg mörk i alléernas djup. På båda sidor om vägen växte sällsamma blå och röda blommor, på smala stänglar vajade de av och an för vinden. Han gick och höll sin moders hand och såg förvånat på blommorna och tänkte på ingenting."
Så intagande börjar Hjalmar Söderbergs genombrottsroman från 1901. Martin Bircks ungdom är en av den svenska litteraturens mest klassiska och mest levande uppväxtskildringar. Den har tydligt självbiografiska drag och följer huvudpersonen Martin Birck genom barn- och ungdomsåren i det oskarianska Sverige. I beskrivningen av den lille Martins möte med "det stora, tomma hålet som kallas världen" har Söderberg fångat mycket av den livskänsla som skulle komma att prägla honom själv.
Som ingång till Söderbergs författarskap är Martin Bircks ungdom särskilt värdefull och som bildningsroman tillhör den de omistliga verken i vår litteratur med sina skickligt fångade stämningar och precisa iakttagelser av den tid i livet då vi formas till både individer och samhällsvarelser.

Martin Bircks ungdom är den tredje volymen i Lind & Co:s utgivning av Hjalmar Söderbergs samlade verk. Alla titlar förses med utförliga kommentarer och noter. För serien ansvarar Söderbergs levnadstecknare Bure Holmbäck.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Martin Bircks ungdom
  2. +
  3. Preludier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Preludier av Hjalmar Söderberg (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hjalmar Söderberg