Sorg och vemod : ett urval av svenska dikter (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Inläsare
Neta Norrmo, Johan Gry
Utgivningsdatum
2009-11-25
Förlag
Pratboken
Originaltitel
Ett urval av svenska dikter
Medarbetare
Fröding, Gustav (förf.) / Ferlin, Nils (förf.) / Ekelund, Vilhelm (förf.) / Edfelt, Johannes (förf.) / Boye, Karin (förf.) / Silfverstolpe, Gunnar (förf.) / Malmberg, Bertil (förf.) / Löwenhjelm, Harriet (förf.) / Lenngren, Anna Maria (förf.) / Södergran, Edith (förf.) / Sjöberg, Birger (förf.) / Er
Dimensioner
140 x 123 x 10 mm
Vikt
80 g
SAB
Hc.03/LC
ISBN
9789185819065

Sorg och vemod : ett urval av svenska dikter

(2 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok,  Svenska, 2009-11-25
164
  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De flesta människor kan några ord eller någon rad från en eller flera kända dikter. Små fragment vi har i huvudet, någon dikt man varken vet fortsättning på eller författare till, men fortfarande berörs vi av orden. De där orden man vill ta till vid barndopet, kompisens bröllop eller bara för att gråta ut efter en sorglig dag. En högläsningsskiva kan väcka alla de där känslorna och ge all inspiration man behöver för att själv sprida orden vidare. Detta är vårt eget urval av de finaste dikter vi hittat i vår stora nationalskatt av svenska dikter med temat Sorg och Vemod. När jag läser högt kommer jag i kontakt med mina minnen och känslor.
Uppläsare är skådespelare Johan Gry och kulturjournalist Neta Norrmo. Johan Gry och Neta Norrmo är två olika röster. Johans är mera dröjande, den vill stanna kvar Netas är lite ivrigare, den vill veta mer. Detta ger omväxling och perspektivbyte åt den följd av dikter som vi samlat på CDn Sorg och vemod.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sorg och vemod : ett urval av svenska dikter
  2. +
  3. Kärlek och Längtan - ett urval av svenska dikter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärlek och Längtan - ett urval av svenska dikter av Johan Ludvig Runeberg, Bertil Malmberg, Erik Lindorm, Erik Lindegren, Pär Lagerkvist (cd-bok).

Köp båda 2 för 325 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sorg och vemod : ett urval av svenska dikter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Högläsning av poesi är tillbaka!
    Rut, 28 november 2009

    Johan Gry och Neta Norrmo är två olika röster. Johans är mera dröjande, den vill stanna kvar. Netas är lite ivrigare, den vill veta mer. Detta ger omväxling och perspektivbyte åt den följd av dikter som de samlat på CDn Sorg och vemod. Att läsa lyrik högt är något som alltid varierar med vem som läser. Deras urval är häpnadsväckande bra. En handfull av dikterna tillhör de allra mest lästa: Södergran, Fröding, Pär Lagerkvist. Men de flesta är idag sällan hörda: Vilhelm Ekelund, Harriet Löwenh... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner