Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2009-09-18
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Lidbom, Mia (form)
Illustratör/Fotograf
Anna-Clara Tidholm
Dimensioner
185 x 185 x 7 mm
Vikt
200 g
SAB
Hcf
ISBN
9789185827114

Min familj

(11 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2009-09-18

Slutsåld

För små barn är familjen jätteviktig, den är ju liksom nästan hela världen innan man sett så mycket av världen! Vi kan tycka att familjer ser mycket olika ut men hur den egna familjen ser ut är självklart för det lilla barnet.

Anna-Clara Tidholm är en av vår tids främsta barnboksskapare med många priser och nomineringar i bagaget. För OLIKA förlag har hon skapat boken hon själv saknade. En bok för alla barn och vuxna som i all sin enkelhet öppnar för både fantasi, tanke och samtal - samtidigt som den roar.

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. OLIKA trycker på FSC-märkt papper på FSC-certifierade tryckerier i Baltikum för att minimera miljöpåverkan.

Sagt om boken

Min familj är på ytan en enkel historia, där barn ur olika familjekonstellationer plastfamiljer, homosexuella, invandrade, storfamiljer och så vidare berättar rakt upp och ner om just sin trygghetssfär.
Aase Berg, Expressen, maj 2010.

Anna-Clara Tidholms handtecknade individer träder levande fram mot bakgrunderna och förmedlar en närvaro som kryper inpå. Det är som om figurerna där mellan bokbladen betraktar oss förväntansfullt. På något underligt sätt visualiserar de Lennart Hellsings kloka tankar om barnlitteratur: "Böcker ska blänka som solar/och gnistra som tomtebloss/Medan vi läser böckerna/Läser böckerna oss."
Stina Zethraeus, Dagens Nyheter, april 2010.

I all sin enkelhet en fullkomligt genial bok. Här presenteras en rad olika varianter på familjer, utan pekpinnar och annan text än namnen på familjemedlemmarna. HBT-familjen med två mammor i ena huset och två pappor i andra är lika självklar som skilsmässo- eller kärnfamiljen. En smart och viktig bok!
Johan Salén, Norra Skåne, december 2009.

12 barn berättar om just sina familjer men det är ingenting som skrivs oss på näsan och inget som är norm. En familj är att höra ihop! Anna-Clara Tidholm skriver själv att detta kan vara som en liten uppslagsbok om hur familjer kan se ut! ... Det här är en bok som borde finnas på alla förskolor och skolor. Basta!
Barn&Ungdomsbokbloggen, oktober 2009.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Min familj. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastiskt fin bok!
    Emma, 17 april 2012

    Otroligt fin bok som visar hur olika familjer kan vara. Men ändå så lika. Helt klart läsvärd!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna-Clara Tidholm