Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hemliga boken för äventyrare (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
71
Utgivningsdatum
2014-04-17
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Jenny Lindqvist
Dimensioner
210 x 155 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Hcf
ISBN
9789185845743
Uppdrag: Anden i flaskan (inbunden)

Uppdrag: Anden i flaskan

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-04-17
150
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Uppdrag: Anden i flaskan Kan levereras innan julafton
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnkes boktips till #mångfaldilitteraturen!

Var försiktig om du hittar en ande i en flaska. En del är nämligen riktigt farliga... Men det finns knep! Om du vill lära dig dem kan du följa med Lina och Peppar på deras viktiga uppdrag. De måste hjälpa farmor Hilda med en sak: att skriva en hemlig bok för äventyrare. Och för att det ska bli bra måste de prova alla äventyr själva först!.

Det här är andra boken i den lättlästa kapitelboksserien Hemliga boken för äventyrare.

Boken är skriven av Cecilia Rihs som skapat skratt för yngre barn med boken Mormor & Morfar Älgfångardagen och andra busigheter.

Sagt om serien:

Det fina med Lina är hennes mod och äventyrlighet. För att skriva den hemliga boken måste hon ju ha modet att hoppa in genom mörka lönndörrar och blöta träsk. Men hon gör det och hon lyckas. Det fina med bokserien däremot är att Lina är just detta modig och äventyrlig. Hennes kön och hennes hudfärg, hårfärg eller vad det nu kan vara som provocerar vissa människor finns bara där, okommenterat. Det är precis detta jag strävar efter i mitt arbete som minister ett samhälle där våra egenskaper står i centrum, inte vårt kön eller färg, och där ingen hindras från att delta i samhället och demokratin. Att dessutom kombinera detta med barns läsning är desto bättre.

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke

Den är skriven i ett högt tempo, vilket gör det lätt även för den som läser lite långsammare att hålla intresset uppe, och små humoristiska glimtar skymtar igenom här och där. Ständigt närvarande i boken är spänningen och känslan av att följa med på äventyr.

Feministiska barnböcker

Cecilia Rihs berättar snabbt, enkelt, och inte utan viss dramatik. De charmiga illustrationerna av Jenny Lindqvist ger berättelsen en personlig ton. Uppdrag: Anden i flaskan är en lagom läskig historia, som utspelar sig bland bergtroll och skalbaggar nere i underjorden. Skiftningarna mellan mörker och ljus understryker berättelsens dramatik. Man känner tydligt underjordens kalla och trånga utrymmen, som kan dölja vilka faror som helst. Kommer Lina att hinna hem igen, innan mamma, som är och handlar, kommer tillbaka till farmors hus igen?

BTJ, Staffan Englund

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i vår geografiska närhet på miljöcertifierat papper och tryckeri.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Uppdrag: Anden i flaskan
 2. +
 3. Uppdrag: Skrämmarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppdrag: Skrämmarna av Cecilia Rihs (inbunden).

Köp båda 2 för 299 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Uppdrag: Anden i flaskan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande barnbok
  kurt kramberg, 30 december 2016

  En mycket spännande start, lockar snabbt till fortsatt läsning. Vid högläsning lyssnar barn, 5 - 10 år, stillasittande med öron spättsade.

 2. Spännande och välskriven!
  Mamman, 19 maj 2016

  Den här boken innehåller många glada skratt blandat med en hel del spänning! Den är lättläst och välskriven.
  Liksom i förra boken, Uppdrag: Vattenhäxan, får man följa Lina och lilla Peppar på deras äventyr. Det är både roligt och spännande att träffa alla luriga väsen!
  Kan varmt rekommendera denna boken!

 3. Rolig och spannande.
  Ingrid Jaderblom, 16 januari 2015

  Boken ar rolig och spannande. Latt att lasa och det finns monster i den. Vi kommer kopa bok nr 3 I serien om det blir en.

 4. Högsta betyg
  Jesper Larsen, 19 maj 2014

  Jag har inte läst boken själv men jag märkte på min dotters reaktion att denna titel var ovanligt bra. (När hon hade läst Vattenhäxan var det första gången hon bad mig att köpa del två av någon bok :-) )

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Cecilia Rihs